OC Marković slavi 20 godina uspješnog rada

Auto moto Nema komentara na OC Marković slavi 20 godina uspješnog rada 5

Obrazovni centar Marković nastavlja tradiciju najboljih instruktora vožnje još iz vremena kad su se počeli razvijati organizirani sustavi obučavanja kandidata za vozače motornih vozila.


Ova godina i za Centar je posebna, jer se slavi 20 obljetnica uspješnog rada.
Sada već davne 1990. godine utemeljena je Autoškola Marković – Hlaić kao prva privatna autoškola u Republici Hrvatskoj koja je obučavala kandidate za sve kategorije motornih vozila.

Kad danas, na 20. rođendan, pogledamo unazad možemo biti zadovoljni, ali i ponosni na sve što smo ostvarili. Tijekom tih godina kroz našu školu prošlo je čak 11.335 kandidata. Njih 8.623 osposobljavani su u amaterskom, a 2.712 u profesionalnom programu za vozače C, E i D kategorije. Uvijek smo bili dio zajednice u kojoj smo živjeli i radili. Tako su naša vozila aktivno uključena u ispunjavanje svih potreba Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, a radili smo i na obučavanju kandidata za potrebe obrane naše Domovine. To pokazuju i statistički pokazatelji, jer smo samo tijekom ratne 1992. godine obučili 999 kandidata – rekao je Ivan Marković direktor OC Marković.

Zbog intenzivnog razvoja cestovnog prometa u Hrvatskoj ukazala se potreba i za organiziranje sustavnog obrazovanja kadrova u prometnoj struci. Zato 1994. godine Autoškola osniva Pučko otvoreno učilište Marković za obrazovanje kadrova u zanimanju vozač motornog vozila, prijevoz opasnih tvari (ADR) i osposobljavanje za rad na samohodnim strojevima i dizalicama. Četiri godina kasnije, Autoškola prerasta u Obrazovni centar Marković. Pod tim imenom djeluje i danas.

-Još se sjećamo početaka rada i obučavanja kandidata na “peglici” i “zastavi 128”. Nakon toga stigli su “golfovi”, zatim “polo”, pa “opeli” i “mazde”, sve do današnjih “toyota”. Baš kao i vozni park modernizirana je i oprema. Klima uređaji, ABS sistem i najmanje četvora vrata, postali su standard opremljenosti svakog automobila na kojima učimo buduće vozače. Tijekom svih ovih godina zaposlenici su bila prepoznatljivost i iznimna vrijednost naše tvrtke. Zato se ponosimo što je ovdje radio 51 djelatnik i 20-tak vanjskih suradnika, a neki su i tu od prvog dana sve do danas – zaključio je Ivan Marković.
OC Marković, I. Meštrovića 12, Karlovac
Tel./fax: 047/415-420
E-mail: oc-markovic@ka.t-com.hr
www.autoskola-ocmarkovic.hr

Leave a comment

Pretraži

Back to Top