Zaštita od ptica

Gradnja Nema komentara na Zaštita od ptica 5

Termag d.o.o predstavlja vam neškodljiv proizvod, mrežu za ptice koji služi kako bi se od zgrada držale podalje sve vrste ptica, osiguravajući time čiste terase. Mreže su UV otporne, s rasponom temperaturne podnošljivosti od -30 do +50°C.


S estetskog i ekološkog aspekta golubovi svojim izmetom nagrđuju i zagađuju spomenike, stambene zgrade, industrijske objekte i skladišta. Sa zdravstvenog aspekta izmet golubova izvor je mnogih zaraznih bolesti: Chlamydia, Psitacosis, HY super-osjetljiv oblik upale pluća, salmonela i dr.
Izmet ptica onečišćuje i uništava sve materijale te su potrebna ulaganja za čišćenje i popravljanje nastalih šteta na zgradama, spomenicima, industrijskim objektima. Iako društva za zaštitu životinja nisu osobito sretna što se pticama ograničava prostor u blizini čovjeka, činjenica je da ptice ponekad mogu biti izvor zaraza.
Ptice sve više dijele životni prostor s ljudima te nastanjuju najbliži okoliš. Priviknuvši se na suživot s čovjekom dolaze do obilja hrane koju nalaze odbačene u okolišu. Površine ispred i iznad prozora, balkona i ograda koriste za odmor pa tamo ostaje njihov izmet. Arhitektura zgrada na kojima obitavaju omogućuje im zaštitu od prirodnih neprijatelja te se na tim mjestima i gnijezde.
Za čovjeka, osim estetskog izgleda, to predstavlja i zdravstveni rizik.
Više informacija: http://promogradnja.hr/zastita-od-ptica/

Leave a comment

Pretraži

Back to Top