„100 žena na Klek“

Događanja, Sport Komentari isključeni za „100 žena na Klek“ 3

U ponovno obnovljenoj tradiciji organiziranja izleta „100 žena na Klek“ u nedjelju 20.05. planinarsko društvo „Dubovac“ i ove godine je odvelo 150 sudionika na Klek od kojih su mahom bile dame.


Ove godine pohod je posvećen našoj sugrađanki i prvoj hrvatskoj planinarki i alpinistici Dragojli Jarnević povodom dvjesto godišnjice njenog rođenja.
Karlovčana je bilo oko sto dvadeset, a na sam pohod se priključilo tridesetak planinara iz Ivanić grada. Po lijepom i sunčanom danu preko sto trideset izletnika popelo sa na sam vrh Kleka (1182 m). Za one koji su po prvi puta bili na Kleku upriličeno je planinarsko krštenje, kako to dolikuje na Kleku s velikom brezovom metlom. Po tradiciji kum je bio predsjednik Društva. Najmlađa sudionica imala je samo 2 godine, a najstarija 84 godine.
Po povratku u Bjelsko svaka dama i dijete dobili su na poklon malu metlicu kao znak siječanja na uspon na Klek. Suvenir su izradili štićenici Centra za osobe s posebnim potrebama u Jaškovu.
Na putu u Karlovac sudionici izleta posjetili su i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mišćević u Josipdolu u sklopu prve hrvatske ceste sira. Nakon degustacije nekoliko vrsti sira i domaće rakije dobro raspoloženi nastavili su put ka Karlovcu.
Više informacija: pd-dubovac.hr

„100 žena na Klek“

Hobby, Sport Komentari isključeni za „100 žena na Klek“ 0

Prvi put je PD „Dubovac“ organizirao izlet „100 žena na Klek“ sad već daleke 1983. godine. Ove godine izlet je organiziran u nedjelju 20. svibnja ove godine i namijenjen je svim ljubiteljima prirode, planina i planinarenja.

(više…)

Pretraži

Back to Top