„Biti u ljubavi“

Nagradne igre Komentari isključeni za „Biti u ljubavi“ 8

U suradnji s V.B.Z.-om dijelimo dva primjerka knjige „Biti u ljubavi“. U ovoj nas ozbiljnoj i izazovnoj knjizi Osho – jedan od najrevolucionarnijih mislilaca našeg doba – potiče da se zapitamo što znamo o ljubavi, odnosno što mislimo da znamo, te nam pokazuje da bi ljubav mogla biti prirodna, ispunjavajuća i bez posesivnosti i ljubomore.


Knjige su osvojili:
Marija Car
Slavko Marić
Svojom nas karakterističnom duhovitošću i razumijevanjem Osho navodi da se odupremo nezdravim obrascima mišljenja i ponašanja u ljubavnim odnosima te da ponovno otkrijemo smisao ljubavi. »Kad postanete spremni istraživati svijet ljubavi, već ste pretrpani svakakvim glupostima o ljubavi tako da ne postoji gotovo nikakva nada da ćete uspjeti pronaći izvorno i odbaciti lažno.«
Odgovarajući na pitanja s kojima se suočava mnogo zaljubljenih, Osho govori o novim načinima na koje možemo voljeti i koji će zauvijek promijeniti odnose među ljudima. To su:
· Ljubav bez ovisnosti ·
· Odbacivanje očekivanja, pravila i zahtjeva ·
· Odbacivanje straha od osamljenosti ·
· Osjećaj da smo potpuno prisutni u odnosu ·
· Održavanje ljubavi mladom i živom ·
· Partnerstvo u kojemu obje osobe mogu rasti i mijenjati se ·
· Oslobađanje od ega kako bismo se mogli predati ljubavi ·
Biti u ljubavi nadahnut će vas da ljubavi ponovno poželite dobrodošlicu u svom životu te da doživite radost istinskog života tako što ćete živjeti ljubav u odnosu s drugima.
Ukratko o autoru: Osho, pravog imena Chandra Mohan Jain (1931.-1990.) bio je Indijski mistični guru i duhovni učitelj koji je zbog svojih učenja uživao međunarodnu slavu.

Pretraži

Back to Top