„Kino u kazalištu“

Događanja, Kultura Komentari isključeni za „Kino u kazalištu“ 7

Dana 26. veljače u Zorin domu je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja nove suradnje GK Zorin dom i Kinokluba Karlovac. Ovom suradnjom Zorin dom nastavlja prikazivanje kino programa, a novi projekt nazvan je “Kino u kazalištu”.

Prošlogodišnji projekt "Crogram" sufinanciran je od Hrvatskog audiovizualnog centra i njime su u nekoliko subota, krajem studenog i prosinca, prikazani filmovi domaće produkcije.
Projekt "Kino u kazalištu" započet će u ponedjeljak, 03. ožujka u 19:30 sati, prikazivanjem hit filma "Vuk s Wall Streeta", a sljedeći na redu bit će hit "12 godina ropstva", 17. ožujka, također u 19:30 sati. Prikazivanje hit filmova trajat će do kraja svibnja, svakog drugog ponedjeljka, a namjera je organizatora da se pripremi teren i publika za dolazak pravog kina u Karlovac.
Ulaznice za filmove moći će se kupiti već u petak, 28. veljače u 12 sati, u caffe baru Amadeus, Banjavčićeva 2, u Karlovcu te na sam dan projekcije na blagajni Zorin doma, od 16:30 sati.
Za potrebe ovog projekta i svih ostalih budućih kino programa, Grad Karlovac je izdvojio 350 000 kn za novu kino opremu. Tim novcem je plaćen novi digitalni projektor (DCP-Digital Cinema Projector), u iznosu od 245 000 kn, a ostatkom novca kupljeni su zvučnici, novi horizonti i ulice za scenu kazališta. Digitalni projektor je u vlasništvu Zorin doma i malo koje kino u Hrvatskoj, a radi se o kinima poput Multiplexa i sl., se može pohvaliti da ga ima.
Prema riječima Matije Žibrata, majstora tehnike za Kinoklub, ovim digitalnim projektorom dobiva se izvrsna slika, bolja i jača rezolucija i započinje novo razdoblje digitalizacije koje će uskoro u potpunosti zamjeniti analogiju i puštanje filmova sa 35 milimetarske trake širom Hrvatske.

Nakon "Kina u kazalištu", u lipnju nas očekuje nova 19. filmska revija mladeži i 7. four river film festival (17.06. – 21.06.)., a u ljetnim mjesecima slijedi novo "Riječno kino".

Pretraži

Back to Top