„Tečaj za GPS i orijentaciju na nepoznatom terenu ili u uvjetima smanjene vidljivosti“

Događanja, Sport Komentari isključeni za „Tečaj za GPS i orijentaciju na nepoznatom terenu ili u uvjetima smanjene vidljivosti“ 15

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Karlovac organizirala je tečaj za GPS i
orijentaciju na nepoznatom terenu ili u uvjetima smanjene vidljivosti, za svoje članove i članove vodičke sekcije planinarskog društva Dubovac.


Svaka ekipa (dva polaznika) imala je zadatak, pomoću karte i GPS uređaja, locirati dvije točke na terenu i kao nagrada na svakoj točki ih je čekala limenka Karlovačke pive i vrećica kikirikija.
Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Karlovac organizirala je tečaj za GPS i orijentaciju na nepoznatom terenu ili u uvjetima smanjene vidljivosti, za svoje članove i članove vodičke sekcije planinarskog društva Dubovac. Tečaj se odvijao u planinarskom domu „Zvonimir Plevnik“ na kalvariji i okolnom terenu.
Voditelj tečaja bio je Rudolf Schwabe (HGSS stanica Split), a instruktori su bili Sanjin Gotić i Diego Kosta (HGSS stanica Rijeka. Na tečaju je bilo 24 polaznika.
Prvog dana radilo se na teoretskom dijelu tečaja, a drugog dana radilo se na primjeni stečenog znanja u praksi, konkretnije na traženje zadatih točaka na terenu u okviru simulirane potražne akcije.
Organizatori su za sve sudionike osigurali besplatan ručak. Nakon analize tečaja sudionici su nastavili druženje na planinarskom domu.
Datum i vrijeme održavanja izleta ili događanja: 03.03.2012. od 09,00 do 18,00 sati i 04.03.2012. od 09,00 do 14,00 sati.
Broj prisutnih članova: 03.03.2012. 24 polaznika i 04.03.2012. 22 polaznika
Autor fotografija: Krešimir Pogačić
Napisao: Vitomir Murganić
Planinarsko društvo Dubovac
Strossmayerov trg 2, 47000 Karlovac
web: www.pd-dubovac.hr
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top