„Za jednom kapi čistoga života“ album u prodaji

Glazba Komentari isključeni za „Za jednom kapi čistoga života“ album u prodaji 13

Impresivan niz ponajboljih izvođača hrvatske pop glazbe i klasični skladatelj na zajedničkom izletu u jazz!


Big Band HRT-a
Skladatelj, aranžer, dirigent: Antun Tomislav Šaban
Vokalni solisti: Massimo, Vanna, Gibonni, Tamara Obrovac, Tony Cetinski, Radojka Šverko, Marko Tolja, Tina Vukov, Damir Urban, Arsen Dedić
Glazbeni producenti: Antun Tomislav Šaban, Olja Dešić i Saša Wozdecky
Izdavač: Fonart / Aquarius Records (CD 337-10)
"Glazbu dijelim samo na dobru i lošu. Dugo sam želio komponirati neki crossover gdje bih mogao kombinirati svoja iskustva iz klasike i jazza s umijećem meni omiljenih hrvatskih vokalista zabavne glazbe. Velika mi je čast što su svi oni prihvatili zajedno sa mnom širiti vlastite umjetničke nazore. Zadovoljan sam rezultatom, a rad na ovom projektu bio mi je užitak!", kazao je Antun Tomislav Šaban, autor projekta Za jednom kapi čistoga života.
Ljubitelji jazza poznaju Antuna Tomislava Šabana kao dugogodišnjeg umjetničkog voditelja jazz koncerata u „Lisinskom“. Taj klasično školovani, nagrađivani skladatelj zaljubljenik je u jazz. Osim djela za orkestre i komorne ansamble piše skladbe i obrade za jazz sastave koje se često mogu čuti na repertoarima hrvatskih jazzista, posebno Big Banda HRTa, s kojime redovito surađuje već petnaestak godina.
S obzirom na klasičnu glazbenu pozadinu Šabanovo zanimanje za jazz bilo je svojevremeni iskorak u novo područje. Njegovo shvaćanje glazbe kao sveobuhvatne i trajne vrijednosti čini njegov novi iskorak prema pop glazbi logičnim nastavkom. Šaban je za svakog izvođača po mjeri skrojio pjesmu na tekstove Gustava Krkleca, Side Košutić, Jure Stubičanca i Vjekoslava Majera te ih raspisao u partiture za dvadesetak instrumenata. Posebno su zanimljivi dueti Vanne i Marka Tolje te Arsena i Massima. Uz deset novih originala, jedina obrada na albumu je radikalno prokomponirana Gibonnijeva balada "Kad sam nasamo s njom" u koju je Šaban utkao svoje znanje orkestracije, harmonije i kontrapunkta, a Gibonni snimio vokalnu dionicu.
Aktualni trend miješanja stilova čini Šabanove skladbe itekako suvremenima, iako se kod nekih osjeća namjerno posezanje u zabavnoglazbenu baštinu. Smjeli skladateljski postupci, uz majstorsko aranžiranje i složen harmonijski jezik, čine ovu glazbu vrlo zanimljivom i jedinstvenom pojavom na hrvatskoj glazbenoj sceni. Osim ljubiteljima jazza, bluesa i latina, ova glazba sigurno će se svidjeti i onima koji su s jazzom na „Vi“ , i to ne samo radi toga što je izvode njihovi omiljeni interpreti. "Za jednom kapi čistoga života" mnogi će prepoznati kao istinsku kap dubine u moru glazbene površnosti.
Popis pjesama:
1. Jednom (Marko Tolja)
2. Strah (Tina Vukov)
3. Bezimenoj (Massimo)
4. Osmijeh (Radojka Šverko)
5. Kud nas vode naši puti (Tony Cetinski)
6. Za jednom kapi čistoga života (Arsen i Massimo)
7. U tuđoj ruci (Tina Vukov)
8. Ti priča (Vanna i Marko Tolja)
9. Nekada (Damir Urban)
10. Ljubav je magija (Tamara Obrovac)
11. Kad sam nasamo s njom (Gibonni)
Fonart/Aquarius Records

Pretraži

Back to Top