15. HGF – ZABOK

Događanja, Glazba Komentari isključeni za 15. HGF – ZABOK 1

Novo izdanje HGF demo rock festivala meškolji se i jedva čeka da nas zaskoči. Agonija će kratko trajati, jer je 8. ožujak, za kada je zakazano otvorenje festivala, odmah iza ugla. Dva zabočka benda, Upset i Mahatma, zatim Dosh Lee, pobjednik HGF-a od prije dvije godine te specijalni gosti Erotic Biljan And His Heretics planiraju se tom prilikom u Sax!-u iskazati u najboljem svjetlu za sve ljubitelje festivala i sve ostale.


HGF i u svojoj petnaestoj godini hrabro grabi dalje. Nakon što je 2009. izašao u susret Zagrebu i trajno prostro kvalifikacijsku pozornicu u klubu Sax!, planira napraviti iskorak i prema južnoj metropoli. Ako sreća bude dama, splitski klub Quasimodo udomit će jednu ili čak dvije četvrtfinalne večeri festivala. U Sax!-u će se ove godine održati 12 četvrtfinalnih i polufinalnih večeri sa po 5 bendova svaku večer, a zabočki klub Regenerator, koji je od prošle godine stalna rezidencija festivala, primit će pod svoj krov dvodnevni izlučni nastup metal bendova i jednodnevni okršaj punk demo snaga.
Kulminacija festivala zakazana je za 24. i 25. lipnja kada će se na pozornici Regeneratora u Zaboku, predstaviti osam finalista. Isti će se naći na festivalskoj CD kompilaciji koja se već tradicionalno izdaje kako bi se dokumentiralo i promoviralo novu hrvatsku glazbu.
Do zaključenja on-line prijava, u ponoć 25. veljače, u konkurenciju su uvrštena 152 benda kojima će u borbi za Kamen temeljac, nagradu festivala, pridružiti još i ljubitelji slanja prijava poštom. Osim tradicionalnog kamena temeljca, pobjednici osvajaju sljedeće nagrade:
1. Izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH
2. Nastup na rock festivalima: Rock Otočec kraj Novog Mesta u Sloveniji, Opatijske barufe u Opatiji i Velika rock eksplozija u Zagrebu
3. Statuetu „Kamen Temeljac“ u trajno vlasništvo kao sjećanje na velebnu pobjedu
4. Dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji
Ulaz na otvorenje 15. HGF-a u Sax!.u je slobodan.

Pogledajte: SUPERSTICKY @ EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS http://www.youtube.com/watch?v=GVBL-P2vfXU
Dosh Lee – Albert feat. Remi
http://www.youtube.com/watch?v=lNF1vk2RMCw

15. HGF – ZABOK

Događanja, Glazba Komentari isključeni za 15. HGF – ZABOK 0

Počele on-line prijave za najstariji hrvatski demo festival.

(više…)

Pretraži

Back to Top