16. Međunarodni festival folklora

Događanja Nema komentara na 16. Međunarodni festival folklora 8

Na 16. izdanju Međunarodnog festivala folklora koji će biti održan od 7. do 13. srpnja prisutovati će više od 180 inozemnih sudionika iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Škotske i Armenije. Pogledajte i izložbu u Galeriji ZILIK u sklopu festivala.


Karlovac i ove godine na tjedan dana postaje kolijevka folklora i to zahvaljujući 16. izdanju Međunarodnog festivala folklora koji će biti održan od 7. do 13. srpnja. Ovoga će puta prisutovati više od 180 inozemnih sudionika. U goste nam dolaze grupe iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Škotske i Armenije. Nastupit će, naravno, domaćin i izvršni organizator manifestacije Folklorni ansambl "Matija Gubec".
Tradicionalno na prvi dan, u 20 sati sudionici će prošetati centrom grada, a svečano otvorenje festivala i koncert je u 20.30 u Šancu. Osim u Karlovcu, sudionici će nastupiti u Dugoj Resi, Topuskom i Draganiću.
A sve do 14. srpnja ljubitelji dobre fotografije mogu u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici razgledati izložbu fotografija mladog karlovačkog autora, još srednjoškolca, ali zato u fotografskom kontekstu iznimno nadarenog i profesionalnog autora – Filipa Treznera. Izložba nosi naziv “Lica i likovi Međunarodnog festivala folklora” i otvorena je i kao svojevrsna najava predstojećeg 16. izdanja ove popularne manifestacije. Može se razgledati svakodnevno od 10 do 12 te od 17 do 20 sati.

Leave a comment

Pretraži

Back to Top