16. Međunarodni festival folklora

Događanja Komentari isključeni za 16. Međunarodni festival folklora 14

Na 16. izdanju Međunarodnog festivala folklora koji će biti održan od 7. do 13. srpnja prisutovati će više od 180 inozemnih sudionika iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Škotske i Armenije. Pogledajte i izložbu u Galeriji ZILIK u sklopu festivala.


Karlovac i ove godine na tjedan dana postaje kolijevka folklora i to zahvaljujući 16. izdanju Međunarodnog festivala folklora koji će biti održan od 7. do 13. srpnja. Ovoga će puta prisutovati više od 180 inozemnih sudionika. U goste nam dolaze grupe iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Škotske i Armenije. Nastupit će, naravno, domaćin i izvršni organizator manifestacije Folklorni ansambl "Matija Gubec".
Tradicionalno na prvi dan, u 20 sati sudionici će prošetati centrom grada, a svečano otvorenje festivala i koncert je u 20.30 u Šancu. Osim u Karlovcu, sudionici će nastupiti u Dugoj Resi, Topuskom i Draganiću.
A sve do 14. srpnja ljubitelji dobre fotografije mogu u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici razgledati izložbu fotografija mladog karlovačkog autora, još srednjoškolca, ali zato u fotografskom kontekstu iznimno nadarenog i profesionalnog autora – Filipa Treznera. Izložba nosi naziv “Lica i likovi Međunarodnog festivala folklora” i otvorena je i kao svojevrsna najava predstojećeg 16. izdanja ove popularne manifestacije. Može se razgledati svakodnevno od 10 do 12 te od 17 do 20 sati.

Pretraži

Back to Top