18. dodjela “Porina” održat će se 15. svibnja u Biogradu na Moru

Događanja, Glazba Komentari isključeni za 18. dodjela “Porina” održat će se 15. svibnja u Biogradu na Moru 8

Svečana dodjela najuglednije hrvatske glazbene nagrade “Porin”održat će se u nedjelju, 15. svibnja u Biogradu na Moru. Treći put za redom popularni dalmatinski gradić bit će domaćin priredbi na kojoj ćemo doznati što je najbolje zabilježeno na nosačima zvuka prošle, 2010. godine.


Objava nominacija u ukupno 51-oj kategoriji Diskografske nagrade Porin zakazana je za utorak, 29.ožujka u 11.00 sati u dvorani Movieplexa, u zagrebačkom Centru Kaptol. Po prvi puta u povijesti Porina trima nominiranima u svakoj kategoriji bit će dodijeljena posebno dizajnirana i proizvedena Potvrda o nominaciji za Porin 2011.
“To je samo jedna od brojnih promjena koje su tijekom protekle godine napravljene kako bi “Porin 2011.” bio što kvalitetniji pokazatelj stanja u domaćem glazbenom izdavaštvu”, kaže Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin pri Institutu hrvatske glazbe, koji je glavni organizator Porina. “Ove je godine u prijedlozima za nominacije sudjelovao 31 hrvatski nakladnik s ukupno 1342 prijedloga za nominacije.“
Darko Bakić, izvršni direktor Porina, ističe: « Iza nas je diskografski izuzetno kvalitetna godina. U 2010. objavljeni su sjajni albumi već dobro poznatih autora i izvođača, ali sretni smo što je i “berba” albuma koje su objavili novi izvođači bogata i raznovrsna.»
Publicitet koji donosi “Porin” očito je dobar razlog da se Biograd na Moru još jednom odluči na gostoprimstvo. Njegov gradonačelnik Ivan Knez, kaže: “I ove godine će Biograd živjeti s Porinom, na obostranu korist i zadovoljstvo. Proljetni vikend uz more ispunjen najboljom hrvatskom glazbom – tko tome može odoljeti?”

Pretraži

Back to Top