20. Porin najveći glazbeni show godine

Glazba Komentari isključeni za 20. Porin najveći glazbeni show godine 10

20. dodjela Porina održat će se sljedeće subote u Rijeci. Jubilej će biti posebno svečan: uz najviše izvođača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu dosad, izravni televizijski prijenos na HTV 1 trajat će 150 minuta.


Bit će to pravo slavlje kvalitetnih glazbenih izvedbi, na kojemu će, uz aktualne nominirane, nastupiti i neka poznata imena koja su u prethodnim porinovskim izdanjima ovjenčana nagradama.
Na impresivnoj listi izvođača nalaze se tako i dugotrajna legendarna imena domaće glazbe ali i mlade nade koje će sudjelovati u glazbenom spektaklu za pamćenje: Ana Rucner, Arsen Dedić, Borna Šercar, Cubismo, Đani Stipaničev, Elvis Stanić, Goran Rukavina, Ivana Kindl, Josipa Lisac, Klinci s Ribnjaka, Mario Huljev, Marko Tolja, Massimo, Matija Dedić, Mayales, Natali Dizdar, Neno Belan & Fiumens feat. Ljetno kino, Nola, Novi fosili, Parni valjak, Pavel, Radio Aktiv, Tony Cetinski, Zbor HRT-a i Željko Bebek.
Neki će od njih pjevati svoje pjesme, aktualno nominirane za Porin u nekoj od 50 kategorija – drugi će u novim aranžmanima izvesti pjesme koje su obilježile Porin i domaću glazbu kroz proteklih 19 godina.
Uz objavu pobjednika u svim kategorijama, bit će dodijeljeno i 5 nagrada za životno djelo: njih su zaslužili Stanko Selak, Stjepan Jimmy Stanić, Rajko Dujmić, Veljko Despot i Vladimir Kranjčević. Dva posthumno dodijeljena Porina za životno djelo već su, krajem ožujka, uručena obiteljima Anđele Potočnik i Dražena Boića.
Dani Porina i hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci počinju i prije subote. Organizatori posebno pozivaju na koncert kojeg Porin u partnerstvu s Podravkom poklanja Kvarneru: u četvrtak 9. svibnja višestruki dobitnik nagrade Neno Belan i Fiumens uz prijatelje će na Ljetnoj pozornici u Opatiji napraviti veliku unplugged feštu – ulaz je besplatan za sve!
Iste večeri u klubu Sax! u Zagrebu održat će se koncertni session In Memoriam Dražen Vrdoljak, u spomen na jednog od osnivača nagrade, glazbenog kritičara i novinara preminulog prije 5 godina. Ulaz je također slobodan za sve Draženove prijatelje i štovatelje.
Petak 10. svibnja u Opatiji (čiji su hoteli već popunjeni) obilovat će pres konferencijama, najavama novih projekata, koncertima i zabavom do kasno u noć.
Sve naravno kulminira svečanom dodjelom nagrade u subotu 11. svibnja od 21 sat u dvorani riječkog Centra Zamet, kao i prošle godine. Tamo će se za ovu „okruglu“ obljetnicu ponovno ujediniti svi glazbeni žanrovi, uključujući i klasiku i jazz.
Porin ponosno objavljuje i važne suradnje s nekoliko velikih sponzora i partnera koji su prepoznali vrijednost ovakvog događaja: uz Podravku, Studenu, Kaufland, Opel i Ožujsko pivo, tu je i Iskon, pokrovitelj telekomunikacijskih rješenja. Što će sve Iskonovci raditi na 20. Porinu i kako će pomoći da doista bude poseban, pročitajte u tekstu u privitku.
U drugom privitku šaljemo vam program događanja sljedećeg tjedna u Opatiji i Rijeci. Odaberite što vas zanima – i pravac na more!

Pretraži

Back to Top