20. srpnja gasi se analogni signal u dijelu Karlovačke županije

HI tech Komentari isključeni za 20. srpnja gasi se analogni signal u dijelu Karlovačke županije 14

Minutu prije ponoći, u noći s utorka na srijedu, bit će isključeni svi analogni odašiljači u ovoj regiji i počet će se s emitiranjem isključivo digitalnog signala.


Isključenje će se dogoditi samo u južnom i jugozapadnom dijelu županije, koji spada u tzv. D6 regiju, a obuhvaća područje Ogulina, Slunja i Duge Rese, dok će Karlovac i područje sjeverno od njega, prema Ozlju, koji spadaju u regiju D4, na digitalni signal prijeći tek 5. listopada.
Razlog tome je činjenica da se pri formiranju digitalnih regija nisu mogle pratiti isključivo administrativne granice, već se moralo prilagoditi položaju odašiljača.
"Siđite s krovova, postanite dio digitalnog doba" – poznati je slogan u kampanji koja građane nastoji informirati o prelasku s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa. Isti se slogan koristi i na kuponima koji su televizijskim pretplatnicima podijeljeni kao subvencija za kupovinu digitalnog prijamnika koji će uskoro postati još jedan od neophodnih uređaja u vašem domu.
Ako još niste iskoristili svoj kupon za kupnju digitalnog uređaja, a vlasnici ste televizora koji u sebi nemaju ugrađen digitalni prijamnik, učinite to što prije. Više informacija potražite u Satelutel: 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac.
Za građane kojima tehnika nije jača strana i kojima priča oko gašenja analognog i prijelaska na digitalni signal još uvijek nije najjasnija, uveden je i besplatni broj telefona 0800 11 20 11, na kojemu se mogu dobiti odgovori na sva pitanja o ovoj temi.
Nakon Karlovačke i Ličko-senjske županije u kojima proces digitalizacije započinje, slijedi gašenje analognog signala u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U listopadu će na red doći i posljednja regija, tzv. D4, u koju ulaze Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Sisačko-moslovačka i preostali dio Karlovačke županije, odnosno i sam Grad Karlovac. Proces digitalizacije televizijskog signala u Hrvatskoj trebao bi biti dovršen do kraja ove godine.

Pretraži

Back to Top