26. lipnja u Karlovcu starta Panonski biciklistički maraton

Događanja, Sport Komentari isključeni za 26. lipnja u Karlovcu starta Panonski biciklistički maraton 18

Biciklisti će prvoga dana maratona u 10 sati krenuti ispred zgrade Karlovačke županije, a u 12 sati održat će se kulturno-umjetnički program, izložba turističkih i eko-proizvoda i ručak kod Lovačkog doma Muljava.

Maraton je zamišljen radi promocije Panonske Hrvatske kao novodefinirane regije po statističko-teritorijalnoj podjeli regija EU.
2. panonski biciklistički maraton vozit će se kroz osam hrvatskih županija. Trajat će šest dana, a nije natjecateljskog, nego rekreativnog karaktera.
Biciklistička karavana zastat će u svakom županijskom središtu te će sudionici upaliti svijeće za branitelje poginule u Domovinskom ratu. Svaka županija će za prolaska biciklista organizirati prezentaciju svoje kulturno-turističke ponude. Osim biciklističkih klubova Panonske regije sudjeluju i biciklisti iz Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine, a moguće i gosti iz Italije.
Start maratona je u Karlovcu, ispred sjedišta Županije na Korzu, kao početne turističke znamenitosti maratona, a odmor biciklista organiziran je na Muljavi – atraktivnoj turističkoj destinaciji županije na ruti prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Potom prelaze na područje Sisačko-moslavačke županije, sutradan će biti u Bjelovaru, dan kasnije u Virovitičko-podravskoj, potom u Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj i konačno u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Ciljna točka je najpoznatija turistička destinacija Vukovarsko-srijemske županije – Grad Ilok
Taj događaj, za koji je Karlovačka županija lani od Udruge za projekt menadžment PMI Zagreb dobila priznanje za organizaciju kao profesionalno vođen i koordiniran projekt, važan je za regiju te ima značajan turistički potencijal da saživi kao tradicionalan turističko-promotivni brand.

Pretraži

Back to Top