3. četvrtfinale u SAX!-u – HGF predstavlja Opatijske Barufe

Glazba Komentari isključeni za 3. četvrtfinale u SAX!-u – HGF predstavlja Opatijske Barufe 11

U srijedu, 30.03.2011., na trećoj četvrtfinalnoj HGF večeri od njih šest koliko će ih se održati u Sax!-u, predstavit će nam se bendovi Kismet, DeMona, Tandemi prošlog stoljeća, J.O.K.S. i Lee Moon. No, osim nastupa ovih bendova posebnost je i predstavljanje HGF-u partnerskog festivala – Opatijske Barufe.


Ove godine popularni Barufi slave osmi rođendan, a održati će se 27. i 28. svibnja u opatijskom Ljetnom kinu. Već tradicionalno ovaj festival ugošćuje i aktualnog pobjednika HGF-a tako da će u Opatiji nastupiti zagrebački bend New Level. Više o ovogodišnjim Barufima možete saznati ako dođete točno u 21.00sati u srijedu 30.03. u Sax! na kratku PRESS konferenciju.
Organizatori Barufa istu će začiniti i koncertnim nastupom festivalskog benda Eksplozija iz Opatije, koji će odsvirati i novu pjesmu festivala, nakon čega slijedi uobičajena natjecateljska HGF večer. Evo i nekih ovogodišnjih potvrđenih bendova koji će nastupiti na Opatijskim Barufama: Exploited (UK), T.B.F., Atheist rap (SR), Macka B (UK), Las Balkanieras, Father, Hesus Attor, Erotic Biljan And His Heretics…
Nakon srijede, sljede još 3 četvrtfinalne večeri u Sax!-u: 06.04., 19.04. i 26.04. Deset izabranih bendova ide u polufinala koja će se dogoditi početkom svibnja. Četiri najbolja benda idu na finala u Zabok (24. i 25. lipnja).
Inače ove se godine za 15. jubilarni HGF prijavilo više od 200 izvođača. Njih 67 izabrano je da se uživo predstavi stručnom žiriju festivala na 18 natjecateljskih koncerata. Ove godine po prvi puta HGF održava prednatjecanja izvan Zaboka i Zagreba, tako da će žiri tijekom travnja i svibnja putovati u Split i Pulu.
Ulaz na sva HGF četvrtfinala i polufinala u Sax!-u je slobodan.

Pretraži

Back to Top