3D trendovi – 3D naočale

HI tech Komentari isključeni za 3D trendovi – 3D naočale 16

Čarolija ranijih modela 3D naočala krila se u stvaranju osjećaja dubine, no ako bi se gledatelji okrenuli jedno prema drugome, vidjeli bi velike tamne oči kao u kukaca. Sada je LG to promijenio razvivši 3D naočale u suradnji s poznatim francuskim dizajnerom naočala Alainom Miklijem, koje su trenutno dostupne samo u inozemstvu.


Alain Mikli pretočio je svojih 30 godina iskustva u dizajniranju naočala u udobnu, no istovremeno modernu formu, dok je LG pružio tehnologiju na najvišoj razini. Ovaj je spoj rezultirao vjerojatno najboljim i najsuvremenijim 3D naočalama na svijetu. Izrađene su od najpažljivije odabranih metalnih sirovina – zato pristaju bolje i neće biti neudobne čak i nakon dužeg nošenja. U međuvremenu se u proizvodnji 3D naočala događa prava mala tehnološka revolucija.
Uz trenutno karakteristične active shutter infracrvene naočale, LG će uskoro uz svoje plazma televizore ponuditi active shutter naočale koje koriste radijsku frekvenciju, uz čiju pomoć mogućnost smetnja može biti smanjena. Još više obećava ideja televizora koji preuzima funkcije naočala, zahvaljujući čemu one mogu biti lakše i jeftinije. Ovo, naravno, zahtijeva pametnije televizore, no oni su već praktično spremni i za mjesec-dva bit će predstavljeni pod imenom LG Cinema 3D.
Uz nedavno razvijene 3D televizore dolaze polarizirajuće naočale bez baterija koje sprečavaju bilo kakvo treperenje slike. Uz to, zahvaljujući naočalama nove tehnologije, broj gledatelja koji mogu istovremeno uživati u 3D efektima neograničen je, baš kao i u kinima.
Više informacija: SATEL, 047 642 693, TRŽNI CENTAR – Trg J.B.Tita BB, Karlovac
Satel 2, 047 601 366, V. Mačeka 1, Korzo, 47000 Karlovac

Pretraži

Back to Top