3rd CROATIAN BLUES CHALLENGE

Glazba Komentari isključeni za 3rd CROATIAN BLUES CHALLENGE 14

Zbog tragične smrti Carla Reutera, jednog od sudionika događanja, neodržana večer 3rd Croatian Blues Challengea u Solo/duo kategoriji dogodit će se u ponedjeljak, 14.11.2011. s početkom u 21.00 sat.


SOLO / DUO KATEGORIJA 3rd CROATIAN BLUES CHALLENGEA
Zbog tragične smrti Carla Reutera, jednog od sudionika događanja, neodržana večer 3rd Croatian Blues Challengea u Solo/duo kategoriji dogodit će se u ponedjeljak, 14.11.2011. s početkom u 21.00 sat. Za odlazak u Memphis na 28th International Blues Challenge natjecat će se 4 izvođača. Redom će nastupiti: Blues Storytellers, Damir Branilovicch Acoustic Bolls, Two for Blues i Neven Dužević, dok će njihove glazbene sposobnosti procjenjivati stručni žiri u sastavu: Boris Hrepić Hrepa (predsjednik žirija, glazbenik, prošlogodišnji pobjednik u Solo/duo kategoriji s duetom Sunnysiders), Robert Lon Johnson (američki blues pjevač s hrvatskom adresom, prošlogodišnji predstavnik Hrvatskih blues snaga u Memphisu u kategoriji Grupa s bendom RJ Backbone) i Davor Hrvoj (glazbeni novinar i publicist, glavni urednik časopisa Cantus).
Uz licencu za predstavljanje HBS-a i Hrvatskog bluesa u Memphisu, pobjednik osvaja TV i radijsko snimanje emisije u Studiju Bajsić HRT-a, te nastupe na blues festivalima Good Morning Blues i 3rd Zagreb International Blues Festival.
Pobjednici 3rd Croatian Blues Challengea u kategoriji Grupa su velikogorički sastav The Changes, a najbolji gitarist u kategoriji Grupa je Dražen Mišerić. Oni su svoju licencu za Memphis osvojili izvrsnom svirkom prošle subote pred punim Hard Placeom.
Nakon nastupa izvođača u konkurenciji, u Hard Placeu će u čast preminulog Carla Reutera nastupiti njegov dugogodišnji prateći bend Harpoons, a s nekoliko riječi publici će se obratiti i Carlova udovica Mejrema Reuter.
IN MEMORIAM CARL REUTER 1953 – 2011
Pogreb Carla Reutera će biti na otoku Čiovu u mjestu Žedno, u četvrtak, 10.11.2011. u 15.30 sati. Komemoracija za Carla će biti istoga dana u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu u 19.00 sati. Kao predstavnik Hrvatskih blues snaga pogrebu i komemoraciji će nazočiti glazbenik Boris Hrepić.
CARL REUTER
Bio je pjevač, izvođač i kompozitor. Svirao je rock ‘n roll jumpin’ blues. Više od 30 godina radio je u diplomaciji dok se jedno jutro nije probudio i odlučio živjeti svoj san – putovati i svirati blues. Bio je izuzetan solo zabavljač kao i lider splitskog sastava Carl Reuter & The Harpoons. Putovao je, svirao i zvučao unikatno i uzbudljivo. Već duže je vrijeme živio na jadranskom otoku Čiovu i bio istaknuti član Hrvatskih blues snaga. Nastupio je na oba Zagreb International Blues Festivala i s bendom na prošlogodišnjem 2nd Croatian Blues Challengeu.
Više o Carlu Reuteru pročitajte na: http://carl.homereuter.com/

Pretraži

Back to Top