6. Ogulinski festival bajke

Događanja Komentari isključeni za 6. Ogulinski festival bajke 20

Od 10. do 12. lipnja 2011. na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu – zavičaju bajke, s programskim konceptom umjetničkog direktora Maria Kovača, održat će se šesti po redu Ogulinski festival bajke (OGFB).


Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno – edukativnih sadržaja u festivalu će uživati svi koji žele doživjeti bajku.

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je rodni grad kao jedinstveni spoj prirodnih ljepota, brojnih mitova i legendi bio neiscrpan motiv za njena djela. Ivana i likovi iz njenih Priča iz davnine danas su u Ogulinu – zavičaju bajke domaćini brojnim bajkopiscima iz cijeloga svijeta.

Festival nudi bogat i raznolik program. I ove godine s tematski podijeljenim danima, OGFB želi naglasiti univerzalne vrijednosti ljudske egzistencije: prirodu i društvo. OGFB se otvara Danom prirode, drugi dan je Dan Društva. Posljednji dan Festivala proglašen je Danom sretnog kraja sa željom slavljenja univerzalne atmosfere ispunjene ljudskom srećom koja će uvijek težiti okupljanju.

Kroz slavljenje bajki, interakciju izvođača i posjetitelja, OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog učešća u Festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice.
Ljubiteljima rekreacije nudimo Ciklobajku koji će, zajedno s domaćinima BK Babaroge, Udruge Moj bicikl i MK Vještice, imati priliku doživjeti čari ogulinskog krajolika.

Ogulinske ulice i trgovi, po šesti put, doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije.

Kreativnost na Festivalu i kreativnost u nama potaknut će brojni izvođači: Professor Balthazar, Buditelji, Artistika, Ulično kazališta LET, kazalište Produkcija Z iz Splita, Kristalna Kocka Vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazalište Svarog, dječje kazalište Ivana BrlićMažuranić iz Slavonskog Broda, pripovjedačica Jasna Held, pripovjedno kazalište Baba Jaga, udruga Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog Radija, Zadarski plesni ansambl, kazališna skupina Jaglac/DND Ogulin, Udruga Radost Ogulin, Glumačka družina Đula, Ogulinske mažoretkinje, dječji zbor Klinci Ogulinci, Udruga Ruta s Cresa, Atelje Janja Gora, dizajnerica Iva Magdić, Prva Osnovna škola iz Ogulina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Centar za odgoj i obrazovanje Karlovac, Udruga kuhara Karlovačke županije i Udruga uzgajivača malih životinja Ogulinac.

Prve večeri OGFB-a posjetitelji će uživati u zvukovima D Elvis banda, vokalno-instrumentalnog sastava nastalog fuzijom četiriju osnovnih elementa izloženih stalnom utjecaju rock’n’rolla! U istom stilu će, u subotu navečer, zabavu nastaviti lokalni band Lančana reakcija. Za potpuniji doživljaj potrudit će se barmeni Caffe bara Stari grad koji su za posjetitelje OGFB-a sljubili okuse u koktelima.

Eko-turistički vlak Karlek prometovat će 11. lipnja na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb.
S Karlekom, eko-turističkim vlakom, na 6. Ogulinski festival bajke i Ciklobajku

Na relaciji Zagreb – Ogulin – Zagreb u subotu, 11. lipnja ponovo prometuje eko-turistički vlak Karlek.
Polazak iz Zagreba sa Glavnog kolodvora je u 8:05 sati, iz Karlovca u 8:57 sati, u Ogulin se stiže u 9:47 sati. Povratak iz Ogulina je predviđen u 18:10h, dolazak u Karlovac je 19:11 a u Zagreb na Glavni kolodvor se stiže 19:52 sata.
Povratne vozne karte mogu se kupiti na blagajni Zagreb Glavnog kolodvora i Karlovca. Po istoj cijeni kartu možete kupiti i u vlaku.

Cijene povratne vozne karte:
Odrasli 50 kn
Dvoje djece u pratnji roditelja do 4 godine (ostali 25,00) besplatno
Djeca od 4 do 12 godina 25,00
Prijevoz bicikla 20,00
Prijevoz kućnog ljubimca 20,00
izvor:TZ OGULINA

Pretraži

Back to Top