6. VIP Zagreb Jazz Festival

Glazba Komentari isključeni za 6. VIP Zagreb Jazz Festival 14

Ovogodišnje, šesto izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala otvoreno je u srijedu, 10. studenog nastupom cijenjene i svjetski poznate skupine Saxophone Summit koju predvode trojica vrhunskih saksofonista: Joe Lovano, Dave Liebman i Ravi Coltrane.


Zagreb će tako nakon 2006. godine ponovno ugostiti velikog Joea Lovana, dobitnika Grammyja i izvođača kojeg je časopis Down Beat ove godine proglasio najboljim jazz umjetnikom, saksofonistom i grupom godine (Joe Lovano US Five).Festival će trajati do 14. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) i ponovno će predstaviti redom velika imena današnje jazz scene.

Tako niz vrhunskih jazz izvođača koji su obilježili dosadašnje Festivale ove godine nastavljaju višestruko nagrađivani izvođači i dobitnici mnogobrojnih priznanja – Saxophone Summit featuring Joe Lovano, Dave Liebman & Ravi Coltrane, Pat Martino Trio, Jason Moran and The Bandwagon, David Murray & Vip Festival Orchestra i The Last Poets. Koncerti se održavaju u dvorani Istra Zagrebačkog kazališta mladih, svi s početkom u 20 sati.

Tijekom Festivala organizirana su i popratna događanja.

Svih dana Festivala trajat će promocija i prodaja knjige Davora Hrvoja ‘Jazz Connections’ (Menart) u kojoj su objavljene fotografije i razgovori s poznatim jazz glazbenicima. Neki od zanimljivih razgovora nastali su upravo na dosadašnjim Jazz Festivalima održanim u Zagrebu.

Uz to, jazz gitarist Pat Martino također će u utorak, 09.11. održati i besplatnu radionicu i predavanje za studente glazbe. Ulaznice za Festival u prodaji su na blagajni ZKM-a po cijeni od 100 i 150 kuna.

Program Festivala:
10. studeni 2010.
Saxophone Summit featuring Joe Lovano, Dave Liebman & Ravi Coltrane

11. studeni 2010.
Pat Martino Trio

12. studeni 2010.
Jason Moran Trio

13. studeni 2010.
David Murray & Vip Festival Orchestra

14. studeni 2010.
The Last Poets

Pretraži

Back to Top