Advent u Bratislavi i Budimpešti

Akcije, Događanja Komentari isključeni za Advent u Bratislavi i Budimpešti 20

Iako nam je jesen tek zakucala na vrata, nećemo se ni okrenuti a pred nama će već biti – po mnogima najljepši dio godine – Božić. U vrijeme došašća, poznatije i kao advent, mnogi europski gradovi zaogrnu se svjetlucanjem tisuća šarenih lampica i zablistaju čarobnim sjajem – božićni sajmovi, kuhano vino, glazba po ulicama, samo su dio blagdanske čarolije koja očarava njihove posjetitelje iz godine u godinu.


Neki od najvećih božićnih sajmova vuku tradiciju još od srednjeg vijeka – jedan od njih, možda i najpoznatiji,a svakako među najposjećenijima je onaj u Beču, koji svoje korijene vuče još iz 13. stoljeća, iz daleke 1296. godine, kada je car Albrecht I. gradskim trgovcima dozvolio održavanje sajma za građane tijekom prosinca.
Poželite li osjetiti taj posebni osjećaj i prošetati bečkim trgovima i ulicama u vrijeme adventa, a nakon toga se zaputiti do Bratislave, slovačke prijestolnice za koju kažu da svu svoju raskoš i ljepotu otkrije upravo u adventsko vrijeme, možete to učiniti u terminu 8.-9. prosinca ove godine.
Posljednji adventski vikend, 22.-23. prosinca, „rezerviran“ je za advent u „Parizu Istočne Europe“ ili „Kraljici Dunava“ kako od milja zovu Budimpeštu.
Taj se sajam, koji je jedan od najpopularnijih božićnih sajmova u Europi, smjestio u srcu Budimpešte, na trgu Vörösmarty – na stotinjak drvenih štandova mogu se pronaći tradicionalni božićni ukrasi poput szaloncukor bombona za božićnu jelku umotanih u šarene papiriće. Dok se zrakom bude širio miris kürtoskalács-a ili slatkog tijesta, kenyérlángos-a odnosno pogače, pečenih kestena, kobasica i kiselog zelja te langoša, pečenog tijesta koje se jede s češnjakom i raznim umacima uživati ćete u razgledu znamenitosti kojima Budimpešta uistinu obiluje.
Polazak za oba putovanja je naravno iz Karlovca, a više informacija o ovim programima kao i ostalima koje nudimo možete dobiti u poslovnici Ka travela u Gundulićevoj 3 ili na web stranici http://www.katravel.hr/.
Advent u Beču i Bratislavi, 8.12., 2 dana autobusom, polazak iz Karlovca
Cijena po osobi: 590 kn

Advent u Budimpešti, 22.12., 2 dana autobusom, polazak iz Karlovca
Cijena po osobi: 450 kn

Nova godina u Sarajevu, 30.12., 3 dana autobusom, polazak iz Karlovca
Cijena po osobi: 1.490 kn
Uključena večera uz muziku 30.12. i svečana novogodišnja večera 31.12.!

Informacije i rezervacije: Ka travel, Gundulićeva 3 (pored DM-a) , Tel.: 047/495 – 495, Fax: 047/495-497, email: [email protected], www.katravel.hr

Pretraži

Back to Top