Alstom, TTK i DS Smith dobili Zlatne kune

Događanja Komentari isključeni za Alstom, TTK i DS Smith dobili Zlatne kune 39

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac nagradila je u utorak tradicionalnom nagradom Zlatna kuna najbolje tvrtke za prošlogodišnje poslovanje.

Zlatnu kunu za prošlu godinu dobili su – Alstom u kategoriji velikih poduzeća, Tvornica turbina Karlovac u kategoriji srednjih i DS Smith u kategoriji malih poduzeća.

Alstom koji od ove godine posluje pod imenom General Electric iza sebe ima turbulentnu godinu. Uspješno su završili rekonstruiranje tvrtke, a sa 720 zaposlenih radnika pokrenuli su novi investicijski ciklus težak 25 milijuna dolara.

Inovacije su pak temelj poslovanja tvrtke TTK, a preseljenjem dijela proizvodnih pogona u Poslovnu zonu Logorište postali su konkurentniji na tržištu. Bez investicija nema ni napretka, a direktor i vlasnik Ivan Mikšić najavljuje i nova ulaganja koja će donijeti i nova radna mjesta, inače u TTK je trenutno 150 zaposlenih.

Na samoj dodijeli premijerno je prikazan korporativni film TTK koji je producirala naša tvrtka – Promo21. Film je sniman tijekom 2017. godine u Karlovcu, Puli, Rijeci, Glini, Đakovu…

“Naš je cilj da ostanemo najbolja srednja hrvatska tvrtka i da se bavimo i dalje naprednim poduzetništvom. Ovoga trenutka ne možemo primiti niti jednog zaposlenog u firmu jer nemamo slobodnog mjesta. Zato smo odlučili da jednu od zgrada kožare obnovimo. Uređujemo novi poslovni prostor za inženjere, projektante, za 40 radnih mjesta,” kaže vlasnik Ivan Mikšić.

DS Smith Plastics sljednica je karlovačkog Kaplasta. Osim proširenja pogona, u planu je i zapošljavanje novih radnika, najavljuju iz ovog najuspješnijeg malog poduzeća.

Karlovačko gospodarstvo u zadnje tri godine ima pozitivne rezultate, a posebno treba istaknuti 1.837 više zaposlenih u industriji.

Ukupno je u konkurenciji za Zlatnu kunu za 2016. godinu bila 191 tvrtka u sve tri kategorije, od čega najviše u kategoriji malih – 151 tvrtka, u kategoriji srednjih poduzeća u konkurenciji je bilo 35 tvrtki, te pet u kategoriji velikih.

Pretraži

Back to Top