Autokuća ZAK dobitnik prestižne nagrade Renaulta -po četvrti put!

Auto moto Komentari isključeni za Autokuća ZAK dobitnik prestižne nagrade Renaulta -po četvrti put! 42

Interview: Milena Kostelac, direktorica Zak d.o.o.


U Renaultu vjeruju kako je kvaliteta usluge ključni faktor u postizanju zadovoljstva kupaca. Stavljanjem naglaska upravo na to područje te ispunjavanjem postavljenih standarda od strane principala, autokuća ZAK po četvrti je put u šest godina zaslužila ovo vrijedno priznanje – pored nagrada za 2006., 2007. i 2009. godinu, nagradama se pridružila još jedna – ona za 2011. godinu, koju je direktorica Milena Kostelac prošlog mjeseca preuzela na svečanoj dodjeli u Parizu.

Gđo Kostelac, recite nam nešto više o samoj nagradi, što ona predstavlja?
M.K.: Renault Global Quality Award je nagrada koja se svake godine u Parizu dodjeljuje najboljim Renaultovim koncesionarima u cijelom svijetu, točnije u 40 zemalja na 4 kontinenta. Glavni kriterij koji se uzima u obzir prilikom odabira najboljih je kvaliteta usluge pružena kupcu, odnosno zadovoljstvo kupaca u prodaji i postprodaji. Do podataka o kvaliteti došlo se anketiranjem kupaca naših vozila i rezervnih dijelova te korisnika servisa. Kupci i korisnici naših usluga prepoznali su naš trud i angažman. Zahvaljujući njima te ponajviše predanom radu naših susretljivih djelatnika ponovno smo osvojili nagradu na koju smo i te kako ponosni.

Dakle, osvojili ste 4 nagrade u 6 godina. Koja je Vaša formula uspjeha, odnosno što je to što ZAK očigledno radi drukčije od drugih?
M.K.: Renault postavlja vrlo visoke standarde i cilljeve, koje svi koncesionari poštuju u svojem poslovanju te ulažu jednako mnogo truda. Mislim da je ključni faktor ipak – ljudski faktor. Shvatila sam, da kao žena u poglavito “muškom” poslu, moram uložiti puno više truda od ostalih. Uz podršku svoje obitelji i zaposlenika te njihov angažman u svakodnevnom poslu, uspjela sam stvoriti svijest unutar naše ekipe da sve što ćemo imati moramo i zaraditi, da ništa “ne pada s neba”, da moramo u svome poslovanju biti maksimalno korektni jer se time želimo baviti dugi niz godina i od toga živjeti. Uza sve više standarde koje nalažu naši principali, uspjela sam ugraditi i svoj osobni “štih”, a to znači spremnost na prilagođavanje raznim, često i
nepredviđenim okolnostima.
Također, kupac je središte našeg fokusa i prema njemu se treba odnositi onako kako želite da se on odnosi prema vama i to je ono što moj tim ima integrirano u svoj mentalni sklop u svakodnevnom doticaju sa strankama.

Postoje li i u drugim zemljama višestruki dobitnici?

M.K.: Postoje višestruki dobitnici, ali mi smo, uz bok još jednim koncesionarima u Poljskoj, jedini koji smo ovu prestižnu nagradu osvojili četiri puta. Na svečanosti dodjele nagrade mnogi su s čuđenjem i nevjericom pogledali kada je naglašeno da sam već po četvri put proglašena najboljim dilerom u Hrvatskoj, ali su to prihvatili kao posebnu vrijednost.
Koji su Vaši daljnji koraci?

M.K.: Zasad nam je prioritet završetak radova na proširenju poslovnog objekta, koje smo započeli krajem ožujka ove godine. Time ćemo uz postojeći Renaultov prodajno-servisni centar površine 800 m2, sagraditi novi prodajni salon za marke Dacia i Nissan te osigurati prostor za preseljenje limarsko-lakirerske radionice s lokacije Draganić na lokaciju Ilovac, čime će se na jednom mjestu moći ponuditi kompletna usluga kupcu i to za sva tri branda čiji smo ovlašteni partneri – Renault, Nissan i Dacia.

Svi smo uložili silnu energiju da opstanemo i dalje ulažemo u rast i razvoj. Ova investicija je naš odgovor na ekonomsku krizu i vjerujem da je to ispravan odabir, da sve što zaradimo reinvestiramo u razvoj poslovanja. A kupac će i dalje uvijek biti u središtu naše pozornosti.
ZAK d.o.o.
Zagrebačka 15c, Karlovac, Telefon: 047/ 651 409, www.zak.hr

Pretraži

Back to Top