Besplatna "Joga za djecu i mlade"

Događanja Komentari isključeni za Besplatna "Joga za djecu i mlade" 21

U okviru programa pomoći u učenju i življenju, koji je pokrenula udruga Slobodna škola, u prostorijama Centra za mlade u Grabriku od ožujka počinje i besplatni program “Joga za djecu i mlade”, ponedjeljkom i srijedom od 9 do 9,45 sati.


Nakon besplatne joge za odrasle u Karlovcu, u okviru projekta „Besplatna joga – neprocjenjivo zdravlje“ udruge Kameleon, udruga Slobodna škola pokreće i besplatnu josu za djecu i mlade. Za razliku od odraslih koji sudjeluju prilozima u pokriću troškova prostora u kojima se održavaju vježbe, "Joga za djecu i mlade" posve je besplatna jer će se odvijati u Centru za mlade u Grabriku.
"Cilj programa je pružiti učenicima pomoć u učenju i življenju. Svjesni smo da veliki broj učenika ima probleme u savladavanju nastavnih programa i da se bore s vještinama učenja i stresom koji prouzrokuje neuspjeh vezan uz loše ocjene u školi. Motivacija volontera je altruistička pomoć i doprinos zajednici. Poduka će se provoditi po principu slobodne škole uz potpuno uvažavanje ličnosti učenika.", ističe predsjednica Slobodne škole prof. Dragana Bolješić.
Vježbe joge održavat će se u ugodnom ozračju (uz opuštajuću glazbu) u prostoru Centra za mlade u Grabriku, u Ulici Maksimilijana Vrhovca 13. Trajanje "školskog sata" joge – od 30 do 45 minuta – prilagođeno je duljini koncentracije djece u dobi od 6 do 12 godina. "Sat" joge se sastoji od vježbi opuštanja, istezanja, ravnoteže, koncentracije, pravilnog disanja
Djeca i mladi vježbat će individualno, u paru ili u grupi, čime će se poticati i društvena komunikacija i interakcija. Vježbe će biti prožete društvenim igrama, a uvod u pojedine skupine vježbi činit će motivirajuće priče i primjeri iz svakodnevnog života.
Vježbe joge koji slijedi program "Joga za djecu i mlade" izvode se u brojnim zemljama razvijenog Zapada (Češka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Njemačka …), u nekima i kroz sustav odgojno-obrazovnih i(li) zdravstvenih ustanova, i dokazano pomažu djeci u unaprjeđenju tjelesnog, psihičkog i socijalnog odrastanja i zdravlja. Primjeri pozitivnih učinaka su poboljšana koncentracija, pravilno držanje, bolja koordinacija pokreta, smanjenje agresivnosti …
Program "Joga za djecu i mlade" vodit će instruktor joge s međunarodnom ispitom i dugogodišnjim iskustvom Goran Majetić. Program slijedi i projekt udruge Kameleon "Besplatna joga – neprocjenjivo zdravlje".
Prijaviti se možete slanjem e-mail poruke na [email protected]. Poruka treba sadržavati ime i prezime učenika, te broj telefona / mobitela za kontakt. Prijave se primaju od 1. ožujka 2011.

Pretraži

Back to Top