Bicikli za cijelu obitelj na jednom mjestu

Hobby, Sport, Zdrav život Komentari isključeni za Bicikli za cijelu obitelj na jednom mjestu 35

U današnje vrijeme, biciklizam je, osim načina prijevoza, i vrlo rašireni sport te oblik rekreacije. Posjetili smo biciklistički centar Golf Aurora koji ide u korak s trendovima i zato svojim kupcima nudi veliki izbor različitih modela bicikla primjerenih za svaku dob i stil vožnje.


Tvrtka Golf Aurora osnovana je 1992. godine i nastavlja tradiciju obiteljskog posla koji u smislu servisa bicikla, putem oca vlasnika tvrtke radi, od sredine 50-ih godina prošlog stoljeća. Više o ponudi i samoj tvrtci saznajte iz intervjua s direktorom tvrtke Golf Aurora gospodinom Zlatkom Poljakom.

Z.P.:
U početku smo radili sa biciklima talijanskih proizvođača, a danas se ponuda proširila na najveće svjetske brandove: američki Trek, Cannondale, Gary Fischer, Wheeler, Merida i Fuji, talijanske Bottecchia koja slovi za proizvođača najljepših ženskih bicikala na svijetu, kanadski Norco, njemački Coratec, Specialized.

Danas je razvoj tehnički jako napredovao u smislu korištenja tehnologije koja se koristi u motociklizmu pa danas imamo bicikle opremljene hidrauličnim disk kočnicama, hidrauličnim ili zračnim amortizerima izrazito lakih (karbonskih i aluminijskih legura) rama.

Cijena bicikla može zbog tih materijala ići do 10 000 dolara, ali i mogućnosti bicikala su neograničene. Danas se razvijaju potpuno novi načini korištenja bicikala i nove aktivnosti, tj. sportovi.

Najčešći razlog korištenja bicikla bi trebao biti onaj osnovni, tj. zdravstveni, najbolje bi bilo bicikl koristiti svaki dan jer bicikl ima prednosti čak i u odnosu na druge sportove, npr. rasterećuje koljena, kičmu, kosti…

Vožnja bicikla Vam pruža odličnu tjelovježbu u kojoj koristite sve mišiće, što je odlično. Ona zahtijeva napor cijelog tijela, Vaši udovi, ramena, ruke sve je u pokretu i ritmu. Bit ćete ugodno iznenađeni kada nakon sat vremena vožnje na biciklu nekim umjerenim tempom osjetite iscrpljenost. Biciklizam je test mentalne bistrine jer Vam je potrebna dobra koncentracija da biste imali dobre reflekse i samim tim dolazi do mentalnog smirenja.

Vrlo je važno izabrati bicikl u skladu s visinom i težinom svakog pojedinca. Geometrija rame mora biti u skladu s našim tjelesnim predispozicijama da bi osjećaj vožnje bio potpun i koristan za naše tijelo, što znači da nije važno koliko opreme i luksuza ima pojedini model već da li nam geometrijski odgovara. Mi smo među prvima u vezi isprobavanja više vrsta rama gdje ocjenimo koji model najbolje odgovara tijelu, tj. mi pratimo kuteve leđa, nogu, položaje zglobova na upravljač, odnosno sjedala prema upravljaču.

U ponudi imamo više od 250 modela bicikala i nastojimo udovoljiti svakom kupcu i uvijek naglašavamo da imamo besplatan servis za naše kupce. Napomenimo i to da bicikle koje ste kod nas jednom kupili, možete vratiti u trgovinu, a mi ćemo Vam, uz izuzetno prihvatljivu cijenu, prodati novi model. Ova pogodnost posebno se odnosi na dječje bicikle koje su Vaši mališani prerasli i sada im treba veći.

Trenutno naglašavamo ponudu za cijelu obitelj, tj. ističemo modele za mame, tate i djecu.

Ako govorimo o gradskim biciklima još jednom ćemo istaknuti tvrtku Bottecchia koji je najbolje opremljen bicikl i slovi za najljepše na svijetu. Talijanski dizajn s vrlo dugom tradicijom u proizvodnji bicikala.

Pozivam sve ljubitelje vožnje biciklom, kao i one koji će to tek postati da posjete centar Golf Aurora. Uvjeren sam da ćete pronaći bicikl kao stvoren za Vas!
Više informacija:
Biciklistički centar Duga Resa, G.M. Polje 39, 047 844 037
Biciklistički Mega Centar Karlovac, M. Krleže 4, 047 417 254
http://www.golf-aurora.hr/

Pretraži

Back to Top