Bienalni sajmovi BIAM, ZAVARIVANJE i SAPO

Događanja Komentari isključeni za Bienalni sajmovi BIAM, ZAVARIVANJE i SAPO 13

Bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE obogaćeni su novim projektom SAPO – 1. međunarodnim sajmom podugovaranja. Medijski smo pokrovitelj.

 


Sajmovi će se održat u terminu od 19. do 22. travnja 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu i idealna su prigoda da se poslovnim posjetiteljima i partnerima predstavi najnovija ponuda, posljednja tehnološka dostignuća i tehnologija s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite.
U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.
Razlog je materijalne naravi odnosno potreba za stručnjacima određenog područja. Kod podugovaranja (radovi, usluge, nabava robe) se angažira vanjski izvođač dok nadzor nad procesom i odgovornost za rezultate i dalje snosi sam naručitelj.
Na jednom mjestu očekuje vas predstavljanje proizvođača, distributera, pružatelja usluga, novih alatnih strojeva, alata, opreme za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite kao i predstavljanje tehnoloških rješenja te materijala, komponenti, aplikacija, fleksibilnih rješenja i tehnologija (prvenstveno Hrvatske i zemalja Regije) kao partnera drugim proizvođačima, pružateljima usluga, donositeljima odluka s područja razvoja proizvoda i inovacija, nabave materijala i sustava u procesu stvaranja proizvoda/usluge više kategorije dovršenosti, investitorima itd.
Sajmovi su nezaobilazno mjesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, stručnjaka i poslovnih ljudi na ovom području.
Očekujemo poseban interes poslovne publike ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.
Sajmove prati i bogat stručno prateći program iz područja industrijsko-prerađivačkog sektora, Energetike, ICT sektora itd.
Od izlagača koji će izlagati na sajmovima predstavljamo neke.
Tvrtka IZIT d.o.o. izlaže na sajmu BIAM u sklopu 3D grupe.
Nude usluge 3D modeliranja i printanja, povratnog inženjerstva, razvoja proizvoda i 3D skeniranja i mjerenja. Osim toga, certificirani su partner tvrtke Stratasys. Na sajmu će prezentirati jedan od 3D printera tvrtke. Riječ je o printeru Objet 30 koji koristi Polyjet tehnologiju. Printer ima mogućnost korištenja pet materijala čija prednost je dimenzionalna stabilnost. Debljina sloja je 28 mikron te je pogodan za printanje modela kompleksne geometrije.
Tvrtka Topomatika d.o.o. bavi se 3D-digitalizacijom odnosno 3D-skeniranjem, mjerenjem i kontrolom oblika, dimenzija, položaja i deformacija objekata veličine od desetak milimetara do nekoliko desetaka metara. Od noviteta na sajmu izdvajaju: ARAMIS 3D kameru i ScanBox.
Nakon uspjeha, kojeg je doživjela robotska košarka na prošlom sajmu, stručni časopis IRT3000 pripremio je 2 nove demonstracije zanimljivih sportova.

Ovog puta posjetitelji će se isprobati RoboHokej i kroz igru u stolnom hokeju (eng. AirHockey) ogledati se s robotom.
Kombinacija robotske ruke i računalnog vida je itekako spretna, stoga će glavni akter RoboHokeja igrati u obrambenom načinu rada. Posjetite nas na Zagrebačkom velesajmu i provjerite kako djeluje vaša koordinacija oko-ruka, odnosno koliko ste spretni pri ciljanju na gol koji brani robot.
Također, s robotom ćete moći odigrati i pikado. Igrač i robot bacaju tri pikada izmjenično. Natjecatelj dobiva informaciju o dopuštenju za bacanje preko semaforskog sustava (čitaj: zelenog svjetla). Kada se završi s bacanjem, s tipkom se potvrdi rezultat svojih bacanja. S time dopuštenje za bacanje dobiva robot. Robotu pri uklanjanju pikada iz mete pomaže asistentica. Tijekom sakupljanja je upravljanje robota onemogućeno, a kada asistentica pripremi pikada te se makne iz radnog prostora robota, opet je na redu natjecatelj.
Sajmovi će se održati u paviljonima 8, 8a, 9 i na otvorenom prostoru uz paviljone.
Medijski pokrovitelj: Promo Gradnja
Više o sajmovima na: www.zv.hr

Pretraži

Back to Top