BlueSax! Utorak, 25.1.2011.

Glazba Komentari isključeni za BlueSax! Utorak, 25.1.2011. 9

U organizaciji Hrvatskih blues snaga uspješno je okončana još jedna koncertna sezona u zagrebačkom klubu Sax! Od početka listopada do kraja prošle godine, u sedam je utoraka posvećenih blues glazbi predstavljeno petnaest izvođača.


Dodatno je organiziran i, sada već tradicionalni, 2nd Croatian Blues Challenge na kojem je u solo/duo kategoriji nastupilo šest, a u band kategoriji devet izvođača. Pobjednici su duet SUNNYSIDERS iz Splita (solo/duo) i VORIH BLUES BAND iz Zagreba (band kategorija). Za najboljeg gitaristu 2nd Croatian Blues Challenge-a izabran je Vicko Franić–Vice iz splitskog sastava Harpoon Blues Band.
Zato sljedeća BlueSax! večer donosi svečanost dodjele priznanja pobjednicima 2nd Croatian Blues Challenge-a te istaknutim pojedincima koji su svojim nesebičnim radom iznimno doprinjeli razvoju hrvatske blues scene u proteklom periodu.
Dakako, u koncertnom dijelu programa nastupit će ovogodišnji predstavnici Hrvatskih blues snaga na 27th International Blues Challenge-u koje se od 1.-5. veljače održava u američkom gradu Memphis-u. Bit će to duet SUNNYSIDERS i zagrebački sastav ROBERT JOHNSON’S BACKBONE.
Program počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Pretraži

Back to Top