Božićni CD-i

Glazba, Nagradne igre Komentari isključeni za Božićni CD-i 19

Aquarius records i Promoizlog.net vas nagrađuju. Cd-e su osvojili:


Božićne skladbe u izvedbi Ansambla LADO osvojili su:
Ivan Matković
Borna Ivić
Božićne skladbe u izvedbi BIG BANDA HRT-a osvojili su:
Lorena Kregar
Ivanka Jerneić
VESELJE TI NAVJEŠĆUJEM
Tradicionalne hrvatske božićne pjesme u obradama za Big Band – featuring:
Vanna, Nina Badrić, Jacques Houdek, Radojka Šverko, Marko Tolja, Jasna Bilušić, Tina Vukov i grupa Rivers

Big Band HRT-a predstavlja Vam odabir najljepših hrvatskih tradicionalnih blagdanskih pjesama u posebnim orkestralnim aranžmanima uz odabrano društvo vokalnih solista sve redom prvaka hrvatske glazbene scene.

Radiofonični album dobro nam poznatih napjeva predstavljenih u novom ruhu svidjet će se na prvo slušanje svakom slušatelju dobre volje, baš kao i glazbenim znalcima istančanog ukusa. Aranžeri mlađe generacije: Gelo, Popeskić, Geržina, Horvat i Žužić provest će vas kroz Božićnu priču bogatim Big Band zvukom, raskošnim aranžmanima, te vrhunskim instrumentalnim solistima.
CD Ansambl LADO – Božićni koncert
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO predstavlja se novim izdanjem, snimkom koncerta uživo iz HRT-ova Studija Bajsić, a rezultat je dugogodišnje plodne suradnje Glazbenog programa Hrvatskog radija i Lada. Koncert je održan lani, u povodu obilježavanja 20 godina Ladovih božićnih koncerata i 60. godišnjice djelovanja Ansambla. Program je svojevrsna božićna šetnja raznim hrvatskim krajevima, ali i izbor iz djela brojnih autora koji su kroz proteklih 20 godina surađivali s Ansamblom.
Ansambl LADO, osnovan još 1949. godine, ne treba posebno predstavljati. Njegovu je posebnost i jedinstvenost prepoznala i publika u brojnim svjetskim dvoranama u kojima je LADO nastupao: od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na njujorškom Broadwayu, od koncertne dvorane Čajkovskog u Moskvi do Mann Auditoriuma u Tel Avivu. Njegovih 37 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativni folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na 50-ak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Dugogodišnji predan rad rezultirao je impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom sa preko stotinu različitih koreografija i nekoliko stotina vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instumentalnih brojeva, u kojima se iznad svega poštuje autentična narodna umjetnost.

Pretraži

Back to Top