Briga o sigurnosti osiguranika svih 365 dana u godini

Auto moto, Dom Komentari isključeni za Briga o sigurnosti osiguranika svih 365 dana u godini 18

Liberalizacija tržišta obveznog autoosiguranja, koja nam je napokon stigla ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, i to čak pet godina nakon što ju je naš zakonodavac omogućio, donosi neke promjene. O kakvim se promjenama radi kao i o aktualnim pitanjima i problemima u osigurateljnoj djelatnosti razgovaramo sa Dariom Stankovićem, direktorom prodaje podružnice Euroherca u Karlovcu.


P.I.: Da li je ulaskom Hrvatske u EU došlo do kakvih promjena na području obaveznog osiguranja vozila?
D.S.: Da. Ulaskom Hrvatske u EU na području obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti nastupile su značajne promjene za sve vlasnike vozila:
• Kao prvo, došlo je do povećanja osigurane svote na samoj polici osiguranja, te ona sada iznosi 51,3 mil. kuna što je deset puta veće pokriće od dosadašnjeg koje je iznosilo 5,0 mil. kuna
• Druga izmjena vezana je za isplatu štete u slučaju stečaja osiguravajućeg društva. Naime, po novom zakonu vlasnicima vozila skreće se pažnja da prilikom izbora društva za osiguranje kod kojeg će sklopiti policu osiguranja, vode računa i o financijskoj stabilnosti i uspješnosti društva jer ukoliko bi došlo do stečaja tog osiguravajućeg društva, Hrvatski ured za osiguranje (HUO) ima pravo regresa (povrata isplaćene štete) prema svakom osiguraniku do iznosa 20.000,00 kn.

Dakle, iz ovoga je lako zaključiti da su došla neka nova vremena gdje stvarno treba dobro razmisliti – gdje se osigurati? Stavljam naglasak na informiranost osiguranika u kontekstu zaštite potrošača što je o u skladu s temeljnim načelima EU.

P.I.: Koliko ste bili spremni na ove promjene? Koliko je danas stabilno vaše Društvo?
D.S.: Već u prethodnim godinama itekako smo vodili računa o financijskoj sigurnosti, što potvrđuju i službeni podaci o poslovanju EUROHERCA koje objavljuje HANFA i koji su svima transparentni:
• Društvo smo s najvećom ostvarenom neto dobiti u branši u protekle tri godine u iznosu 410,9 mil. kuna
• Ukupna zadržana dobit nam je 600,2 mil. kuna
• Uplatili smo 123,8 mil. kuna poreza na dobit u istom razdoblju što upućuje na društveno odgovorno poslovanje.

Navedeni podaci pokazuju snažnu financijsku stabilnost i sposobnost Društva da ispunjava preuzete obveze i preuzete rizike svojih osiguranika. Isticanjem snage i stabilnosti Društva, naglašavamo sposobnost ispunjavanja obveza prema osiguranicima unatoč deset puta većim svotama. Konstantna ulaganja u razvoj poslovanja, izgradnju novih poslovnih zgrada i stanica za tehnički pregled, pokazuju da smo odgovorna hrvatska osiguravajuća kuća koja ne teži prolaznoj zaradi, već nastojimo konstantno jačati Tvrtku i omogućiti što bolju uslugu osiguranicima.

P.I.: Koji je vaš put u novonastaloj situaciji na tržištu?
D.S.: Put je vrlo jednostavan. Financijska stabilnost Društva nam omogućava da dio novca uložimo u dodatnu zaštitu i sigurnost osiguranika i nagradimo njihovu lojalnost. Pružanjem besplatne dodatne zaštite osiguranicima, naglašavamo da vodimo brigu o njihovoj sigurnost svih 365 dana u godini, što je suština našeg poslovanja i ima veći značaj u odnosu na jednokratno plaćanje neznatno niže premije čime odgovaramo novonastaloj situaciji na tržištu.
Dosadašnju i buduću lojalnost osiguranika odlučili smo nagraditi novim proizvodima:
Polica osiguranja zaštite stečenog bonusa u trajanju tri godine ukoliko je osiguranik skrivio prometnu nezgodu. Ova polica pokriva financijski gubitak premije bez obzira da li je riječ o materijalnoj ili nematerijalnoj šteti
i/ili
Polica AO EXCLUSIVE – osiguranje osobne štete vozača (ozljeda ili smrt vozača s osiguranom svotom od 500.000,00 kn). Ova polica pokriva osobnu štetu vozača osiguranog vozila ako pri upravljanju vozilom u prometnoj nesreći, isključivo svojom krivnjom zadobije tjelesnu ozljedu ili pogine.

P.I.: Ovo je zaista puno informacija za vaše osiguranike. Gdje i kako mogu ostvariti svoja prava po pitanju te dodatne zaštite?

D.S.:
Vrlo jednostavno. Svi naši djelatnici su vrlo dobro upoznati s novitetima te s policama dodatne zaštite, tako da mogu odgovoriti na sve upite naših osiguranika. Također, svi naši osiguranici prilikom isteka police osiguranja za svoje vozilo na kućnu adresu dobivaju podsjetnik i gotove police dodatne zaštite. Da bi te police postale aktivne potrebno je samo doći na neko od naših prodajnih mjesta i produžiti svoju policu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti. Mi ćemo vas nagraditi za vjernost i pokloniti vam ove vrlo vrijedne police.

Provjerite našu ponudu
Info telefon: 0800 00 22
www.euroherc.hr

Pretraži

Back to Top