CD „Svete planine“

Glazba, Nagradne igre Komentari isključeni za CD „Svete planine“ 16

Aquarius records i Promoizlog.net nagrađuju vas albumom „Svete planine“ Mateja Meštrovića.Matej Meštrović je kompozitor i pijanist koji je dosad realizirao niz izvanrednih (i nagrađenih) projekata.

Cd je osvojio:
Ivo Huljev. Čestitamo dobitniku. CD će dobiti poštom na kućnu adresu.
Godina je 2005. Otok Hvar. Siječanj. Na kontinentu je snijeg, zima i magla. Ali ne i na Hvaru. Sunce je, mir i nestvarna tišina. Idealni uvjeti za skladanje glazbe na temu svetih planina. Preda mnom je veliki izazov, jer radi se o deset putopisnih epizoda legendarnog Stipe Božića, a svaka, u trajanju od 30 minuta, vodi nas na neku od najpoznatijih svetih planina svijeta.
Glazbu uvijek ‘vučem’ iz mašte i vizualno je zamišljam prije nego je počnem komponirati, i nebitno je radi li se o TV serijalu, kazalištu ili samostalnoj kompoziciji za klavir. Tako je bilo i sa "Svetim planinama". Dobio sam naslove epizoda i počeo zamišljati sve te kontinente, prostore, planine i legende.
Prije nego što sam dobio montiranu sliku, glavne glazbene teme po naslovima epizoda već sam komponirao. I u tom trenutku dolazi do čarolije podlaganja već gotove glazbe pod sliku. Često se dogodi da cijela glazbena tema jednostavno savršeno odgovara cjelini montirane slike, ali naravno da uvijek ostaje i onaj drugi ne manje izazovan dio komponiranja na sliku. Nakon dva mjeseca svakodnevnog posla, napisao sam gotovo pet sati glazbe.
Za CD "Svete planine" izabrao sam meni najdraže glazbene teme iz serijala, te ih pokušao povezati u jednu glazbenu cjelinu koja će vas odvesti na jedno zanimljivo glazbeno putovanje Svetim planinama. Matej Meštrović
Popis skladbi:
01 PUT OKO SVIJETA
02 BIBLIJSKI VISOVI
03 KAILASH/SREDIŠTE SVIJETA
04 HIMALAJE/STANIŠTA BOGOVA
05 VELIKI POTOP
06 SVETI LEDENI VRHOVI
07 OLIMP – ZEUSOV TRON
08 PUTOVANJE NA ARATAT
09 FUJI – PLANINA IZLAZAĆEG SUNCA
10 SVETI VRHOVI MANJIH RELIGIJA
11 BOŽANSTVA DALEKOG ISTOKA
12 SVETI VRHOVI STAROG KONTINENTA
13 SVETI VISOVI AMERIKE
14 USPAVANI HRAM

Poslušajte: Matej Meštrović – Sveti Vrhovi Manjih Religija / SVETE PLANINE http://www.youtube.com/watch?v=TocJGQuAASM

Pretraži

Back to Top