Cinco i Marinko – Komedija

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Cinco i Marinko – Komedija 29

Pogledajte predstavu u gradskom kazalištu Zorin Dom: utorak 8.lipnja u 20.sati. Igraju: Danko Ljuština i Vedran Mlikota.

Lakrdija koju su u filmskom hitu "Kad mrtvi zapjevaju" utjelovili Ivo Gregurević i Ivica Vidović, samo tri mjeseca nakon premijere prikazuje se u Rijeci gdje je tekstopisac Mate Matišić već doživio veliki uspjeh s predstavom "Ničiji sin".
Gastarbajteri Cinco i Marinko, očajnički željni obitelji, ljubavi i rodnog kraja, pokušavaju se dokopati domovine, ako već ne može drugačije, onda u mrtvačkom kovčegu. Cilj je dobivanje njemačke penzije koju bi kasnije, naravno živi, trošili. Dakako, na putu i u domovini nastaju svakakve peripetije.
Ova je predstava svojevrsni smijeh apsurda, u svoj osnovni postav uključuje mrtve kao jednu od hrvatskih poslovnih mogućnosti: danas, kada svi pričaju o tzv. otvaranju prema svijetu, o našem uključivanju u Europu, stanovito je da ćemo mi u Europu najlakše ući u mrtvačkim kolima. Tekst je na Danima satire osvojio nagradu za najbolji dramski tekst.

Gradsko kazalište "Zorin Dom" Karlovac www.zorin-dom.hr


Pretraži

Back to Top