Čokoladna ploča za SUNNYSIDERS-e

Glazba Komentari isključeni za Čokoladna ploča za SUNNYSIDERS-e 18

U petak, 13. travnja, u splitskom klubu The Legends, dogodit će se koncertna promociju albuma “Licence to blues” pop-blues sastava SUNNYSIDERS. Nakon Memphisa i Zagreba, gdje su promocije već održane, bit će to prva službena splitska promocija njihovog albuma prvijenca koji je nominiran za nagradu Porin u kategoriji Najbolji blues album.


U sklopu promocije prikazat će se i dokumentarac "Blues zapisi Memphisa" o prošlogodišnjem 27th International Blues Challengeu na kojem su Sunnysidersi osvojili nastup u polufinalu što i dalje ostaje najuspješniji iskorak Hrvatskih blues snaga na tom krovnom svjetskom blues natjecanju.
Posebnost splitske promocije bit će čokoladna gramofonska ploča, prehrambeno diskografsko djelo splitske Nadaline, koju će Sunnysidersi primiti za prvih 99 prodanih nosača zvuka. U glazbenom dijelu programa pridružit će im se nekoliko gostiju.
SUNNYSIDERS – KRONOLOGIJA STJECANJA DOZVOLE ZA BLUES
– Ožujak 2010. – Boris Hrepić Hrepa i Antonija Vrgoč Ro La osnivaju Easy Bluesy Band, kojeg ubrzo preimenuju u Sunnysiders.
– Studeni 2010. – Na 2nd Croatian Blues Challengeu, u zagrebačkom Sax!-u, Sunnysiders pobjeđuju u kategoriji Solo/duo.
– Veljača 2011. – Na 27th International Blues Challengeu, na Beale Street u Memphisu, u kategoriji Solo/duo, Sunnysidersi se izvodeći isključivo autorske pjesme izvrsnim nastupom u četvrtfinalu natjecanja plasiraju u polufinale.
– Ožujak 2011. – Sunnysidersima pristupaju Goran Gubić Hans na gitari i Igor Paradiš Šparka na cajunu.
– Svibanj/srpanj 2011. – nastupaju na mnogobrojnim festivalima ( 2nd Zagreb International Blues Festival, Sisak rock festival, Gospić Blues Festival, Tisno Summer Blues Festival, Split Blues Festival…).
– Lipanj–rujan 2011. – u splitskom studiju MF, snimaju 12 autorskih pjesama za album prvijenac.
– Studeni 2011. – u izdanju diskografske kuće Spona, izlazi CD pod nazivom „Licence to blues“, jedan od prvih primjeraka albuma Hrepa je osobno uručio Tom Jonesu pred njegov koncert u zagrebačkoj Areni.
– Veljača 2012. – Na 28th International Blues Challengeu u Memphisu upriličena je prva promocija albuma. Album se reklamira u magazinu Challenges, u prodaji je na Beale Streetu, gdje je i uručen voditeljima blues radio emisija iz svih krajeva Amerike, Hrepa daje intervjue za Tv France 2 i WMC-TV5 Memphis.
– 1. ožujak 2012. – Sunnysidersi nastupaju u Tvornici ispred legendarnog blues gitarista Johnny Wintera.
– Ožujak 2012. – Nastavlja se promocija albuma nastupima na nacionalnoj televiziji i radiju (Garaža, Dobro jutro Hrvatska…).
– Ožujak 2012. – Dokumentarac o nastupu Sunnysidersa u Memphisu naslovljen "Blues zapisi Memphisa" prikazuje se na filmskom festivalu DORF u Vinkovcima i Rijeci.
– 16/17. ožujak 2012. – Na 2nd Europian Blues Challengeu u Berlinu, Sunnysidersi nastavljaju promidžbu albuma "Licence to blues", CD je uručen mnogim europskim radio postajma i blues festivalima. Na slijedećem 3rd Eropian Blues Challengeu Sunnysidersi će predstavljati Hrvatske blues snage.
– 21. ožujak 2012. – Album Sunnysiders „Licence to blues“ nominiran je za nagradu Porin u kategoriji Najbolji blues album.
– 23. ožujak 2012. – U Cafe Kinoteka održana je službena zagrebačka koncertna promocija albuma na kojoj je prikazan i novi dokumentarac o povijesti benda „Od tad do sad“.
SUNNYSIDERS su:
Boris Hrepić – Hrepa: vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp
Antonija Vrgoč – Ro La: vokal, gitara, perkusije, stomp
Goran Gubić – Hans: gitare
Igor Paradiš – Šparka: cajon, udaraljke
RECENZIJE ALBUMA:
http://www.muzika.hr/clanak/35538/albumi/sunnysiders-blues-sa-suncane-strane.aspx
http://www.soundguardian.com/content/view/21122/53/
http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=13678
http://www.slobodnadalmacija.hr/Scena/Parangall/tabid/172/articleType/ArticleView/articleId/167507/to-junije–to-bluznije-.aspx
VIŠE O BENDU NA: www.sunnysiders.com

Pretraži

Back to Top