Crvene ruže u Zorin domu

Događanja Komentari isključeni za Crvene ruže u Zorin domu 29

Povodom međunarodnog praznika Dana žena u utorak 8.ožujka u 20 sati pogledajte predstavu “Crvene ruže” koja će vas nasmijati i podsjetiti: “Ljubav je životna hrana koja se povremeno mora podgrijati!”.


Aldo de Benedetti : “CRVENE RUŽE” (komedija)
Režija: Ivana Peroš
Igraju: Marijana Mikulić, Željko Šestić, Alan Katić i Vesna Ravenšćak
NAJAVA:
Brak je po jednoj od definicija zajednički život muškarca i žene usklađen s društvenim (i crkvenim) propisima. No što ako tom braku nedostaje jedan važan začin – romanitika?Ova zabavna komedija u tri čina vjerno opisuje što se događa kada udanoj ženi željnoj romantike i strasti pored dosadnog supruga jednog dana stigne buket ruža s ljubavnom porukom. I to tek prvi u nizu s obzirom na to da tajni obožavatelj očito nema namjeru stati. Predstava obiluje nizom komičnih situacija koje uključuju gomilu nesporazuma, ljubomornih ispada i bračnih trzavica.
O TEKSTU:
Duhovita i šarmantna komedija talijanskog pisca koja govori o braku, prijateljstvu, skrivenim strastima, tajnim ljubavima, ljubomori i sitnim intrigama u životu u dvoje. Mali nesporazum i obmana, zbog naizgled banalnog uzroka, postaje nezaustavljiva lavina zapleta, zabuna i komičnih situacija koje kulminiraju raskidom braka, ali naposljetku i sretnim završetkom. Zanimljiva zbog univerzalne i svevremenske tematike koja ne gubi na aktualnosti kroz vrijeme nego nam, dapače, potvrđuje jedinstvenu atmosferu bračnih odnosa, letargije koja se javlja u njima i neobičnih spona prijateljstva.
O PREDSTAVI:
Okupljajući na svojim projektima ponajbolje zagrebačke glumce, Epilog Teatar profilirao se u smjeru njegovanja teatra koji će svojim tekstualnim predlošcima posredno ili neposredno reflektirati našu društvenu stvarnost, oslobađajući prostor kreativnosti prvenstveno za glumce, a potom i za redatelje i ostale sudionike kazališnog procesa. Postavljanjem naslova “Crvene ruže” Epilog Teatar nastavio je ciklus stranih autora započet predstavama “Otvarač za konzerve” Victora Lanoux, “Velika zvjerka” Rogera Rueffa i “Zbrka” Erica Chappella. Tekst se uklapa u prvotnu nakanu kazališta da njeguje tip “glumačkog teatra” odabirom tekstova dramskog i komediografskog predznaka koji nastoje spojiti komunikativnost i umjetničku uvjerljivost, koji će razveseliti kazališnu publiku i zadovoljiti kazališnu kritiku.
Gradsko kazalište "Zorin Dom" Karlovac – www.zorin-dom.hr

Pretraži

Back to Top