Dan hrvatskih planinara – izlet Obruč

Sport Komentari isključeni za Dan hrvatskih planinara – izlet Obruč 7

Obruč (1376 m) je najviši vrh Grobničkih Alpa. Pruža poseban vidik na sjeverni Jadran,Kastavštinu,Grobinštinu,Učku i u Pakleno.
Izlet je planiran u dvije grupe (putevi “po kolcima“ i kroz Mudnu dol), te zajednički povratak u Podkilavac putem preko “čeke” . Za svakog ponešto.

I pomicanje izleta sa subote na nedjelju nije donijelo bolje vrijeme iako smo se tome nadali .
Subotnje (ne)vrijeme je donijelo obilnu kišu tako da je Mudna dol bila puna vode i nije bilo moguće krenuti tim putem na Hahliće.Zato smo krenuli svi zajedno u jednoj grupi putem "po kolcima" .Uspon bez kiše po oblačnom vremenu ali nastavak na Obruč je odrađen po obilnoj kiši .Zbog oblaka nije bilo ni vidika pa smo ostali prikraćeni i za to.
Domaćini su se zaista potrudili , uveseljavali pridošle planinare dobrom glazbom ali je loše vrijeme puno toga pokvarilo te je dom postao pretijesan za sve koji su potražili zaklon . Većina planinara odlučila je skratiti svoj boravak na Hahlićima . To smo učinili i mi i po kiši se spustili u Podkilavac te se vratili kući nekoliko sati prije planiranog vremena.
Malo tog nas je zadovoljilo na ovom izletu i Grobničke alpe ostale su nam dužne . Već pri povratku pričalo se o povratku na Hahliće u nekim boljim okolnostima .
Vodiči :
Robert Lemić ,Ratomir Draganjac ,Gajo Dojčinović
Izvor: PD DUBOVAC Karlovac http://sites.google.com/site/pddubovac/

Pretraži

Back to Top