DE FIDELY – Glazbena kutija

Glazba Komentari isključeni za DE FIDELY – Glazbena kutija 11

U izdanju Aquarius Recordsa ovih je dana objavljen prvi album zagrebačke pop petorke DE FIDELY pod nazivom „Glazbena kutija“.


Osim što naziv albuma otkriva pravo značenje imena benda, pravi smisao imena albuma otkriva se sa svakom pojedinom pjesmom, od njih ukupno deset. Sve pjesme prožete su jakim instrumentalnim dionicama, bogatim vokalnim aranžmanima i tekstovima koji ne pate od rime. DE FIDELY tekstovima žele prikazati čovjekova unutarnja previranja, bilo kroz ljubavna razočaranja (‘Ovaj put i zadnji je’, ‘Idi putem svojim’, ‘Kad bi barem bio tu’, ‘Stvarno ne znam što mi je’), traženje vlastitog smisla (‘Sve što život pruža mi’, ‘Popuštam’, ‘Ogledalce, ogledalce’), pogled na određene životne vrijednosti (‘Najbolje za sebe’, ‘Prijatelj’) ili jednostavno kao izraz ljubavi (‘Ta smeđa oka dva’). Likovno-grafičko oblikovanje albuma potpisuje Hanja Grgičević.
Inače, grupa De Fidely planira uskoro snimiti novi videospot. Kako će to izgledati, kao i detalje oko nadolazećih koncerata, možete pronaći na www.facebook.com/pages/De-Fidely/#!/pages/De-Fidely/55694862322 i www.myspace.com/defidely.
Popis pjesama:
1. Ta smeđa oka dva
2. Ovaj put i zadnji je
3. Idi putem svojim
4. Stvarno ne znam što mi je
5. Kad bi barem bio tu
6. Popuštam
7. Sve što život pruža mi
8. Prijatelj
9. Najbolje za sebe
10. Ogledalce, ogledalce

Iz biografije:
Grupu DE FIDELY osnovala su 2005. godine dvojica prijatelja, Marin Pavlović (klavijature) i Domagoj Keča (gitara). Iako su do tada svirali obrade glazbenih standarda, htjeli su napraviti nešto svoje. Iduće dvije godine tragali su za ostalim članovima benda i među prvima im se priključio Marinov brat Vjeran Pavlović (bas gitara), potom Dominik Udovičić (bubnjar), a s vremenom i pjevačica Ivana Lujić. Grupa je započela rad na svojim pjesmama, koje se mogu svrstati u urbani pop s primjesama funka i jazza. Autor glazbe i teksta pjesama je Domagoj Keča, a aranžer i producent Marin Pavlović. Od 2007. godine do danas grupa je snimila dva videospota i to za pjesme „Sve što život pruža mi“ i „Ovaj put i zadnji je“. Tijekom 2008. grupi se pridružuje Vjeko Polovanec, koji je za bubnjevima zamijenio Dominika Udovičića .

Album "Glazbena kutija" potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Vlaška 44 i Maksimirska 16) , na web shopu www.cedeterija.hr te svim drugim boljim prodajnim mjestima.

Pretraži

Back to Top