Dijamanti su vječni

Moda i ljepota Komentari isključeni za Dijamanti su vječni 26

Dijamanti su izuzetan poklon za svaku prigodu, a osobito su omiljeni kao simbol zavjetovanja na vječnu ljubav ugrađeni u zaručničko ili vjenčano prstenje. Pri svakoj kupnji u Zlatnom centru Lewiko dobit ćete vrhunsku profesionalnu uslugu i certifikat kojim jamčimo kvalitetu i vrijednost kupljenog nakita.


Ugljik, kemijski element sam po sebi nikada ne bi privukao toliko pozornosti da u kristaliziranom obliku nije poznat kao dijamant, dragi kamen sinonim tvrdoće i postojanosti tradicionalno vrlo tražen i omiljen među ljubiteljima ekskluzivnog nakita. Najveća nalazišta dijamanata smještena su u Južnoj Africi, Arkanzasu, Indiji, Brazilu, Borneu, Australiji i naravno, u našem zlatnom centru Le-wi-ko.
Kad kupujete dijamante
Dijamanti su izuzetan poklon za svaku prigodu, a osobito su omiljeni kao simbol zavjetovanja na vječnu ljubav ugrađeni u zaručničko ili vjenčano prstenje.
Pri kupnji dijamanata obratite pozornost na: boju (color), jasnoću (Clarity), način brušenja (Cut) i težinu (Carat Weight). Ta četiri čimbenika poznata pod nazivom 4C određuju u bitnim obilježjima svaki dijamant.

Boja – iako je uvriježeno mišljenje da su dijamanti prozirni, dakle bezbojni, valja naglasiti da su vrlo poznati i u posljednje vrijeme dizajnerski cijenjeni i tako zvani obojeni (plavi, ružičasti i žuti) dijamanti.

Čistoća – dijamant se smatra čistim ukoliko pri povećanju od deset puta, u njemu nisu vidljive nepravilnosti.

Brušenje – poznati su razni načini obrade – brušenja sirovih dijamanta no puni sjaj dobija se Princess brušenjem 58 ploha savršenom preciznošću.

Težina – izražava se karatima (1 karat – 200 mg). Veličina dijamanta u pravilu povećava njegovu vrijednost, ali ona mora biti popraćena ostalim elementima. Primjerice, dva kamena jednake veličine mogu, obzirom na boju i čistoću, imati bitno različitu vrijednost dakle i cijenu.

U standardnoj prodaji nalaze se uglavnom dijamanti od 0,01 do 4 karata.
Dobar zlatar – draguljar, koji ima potrebno znanje i uživa vaše povjerenje, prvi je korak pri dobroj i sigurnoj kupnji dijamanta.

Pri svakoj kupnji u Zlatnom centru Lewiko dobit ćete vrhunsku profesionalnu uslugu i certifikat kojim jamčimo kvalitetu i vrijednost kupljenog nakita.
Ne zaboravite

Da bi vaš dijamantni nakit ostao onakav kakav je bio kad ste nosili prvi put potrebno ga je pravilno održavati i čuvati. Bez obzira što je dijamant najtvrđi poznati materijal i on se može oštetiti pa stoga izbjegavajte nošenje nakita pri kućanskim poslovima i čuvajte ga odvojeno. Na taj ćete način sačuvati prvotni sjaj i blještavilo. Nakit valja povremeno očistiti što je najbolje povjeriti vašem draguljaru koji će pri tome provjeriti i opće stanje vašeg nakita
LE-WI-KO DIAMOND Centar zaručničkog i vjenčanog prstenja
Zagreb, Vlaška 64 , Tel: 01 45 73 364
LE-WI-KO Exclusive Karlovac, Pothodnik, Kralja Tomislava 29, Tel: 047 61 49 22
LE-WI-KO Style Karlovac, Mercator Centar, Mihanovićeva, Tel 047 64 28 78
www.lewiko.hr

Pretraži

Back to Top