Dođite vidjeti robotiku

Događanja Komentari isključeni za Dođite vidjeti robotiku 13

U subotu, 13.4., sa početkom u 10 sati, u OŠ Turanj se održava završno natjecanje Hrvatske lige robotičara.


Pobjednici će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju, koje se održava početkom srpnja u Nizozemskoj. Sudionici su učenici od 4. razreda osnovne, do 4. razreda srednje škole.Ekipa ima 2 člana. Svaka ekipa je sama izradila i programirala svog robota, te će rješavati postavljene zadatke.
Zadatak predstavlja simulaciju nesreće, gdje robot treba spasiti žrtvu savladavajući razne vrste prepreka. Za savladavanje imaju 5 minuta vremena.
Prijavljene su 32 ekipe iz cijele Hrvatske.
Natjecanje se odvija u dva kruga natjecanja, sa dva različita oblika staza i prepreka. Traje od 10 do 15:30. U 16:00 planiramo održati proglašenje pobjednika.
Uz ovo natjecanje održati će se i robotička alka, natjecanje utemeljeno na tradicionalnoj Sinjskoj alci. Ovdje je potrebno robotskim kopljem pogoditi u “sridu”.
Natjecanje će otvoriti dogradonačelnica, gđa Kolaković, koja će uz ostale uzvanike bodriti ovu sposobnu i posebnu djecu. Tijekom natjecanja će i ostali predstavnici Karlovca i Županije obići natjecatelje, te također prisustvovati proglašenju pobjednika.
Pozivamo Vas da dođete i podržite naše vrijedne robotičare.
Nadamo se, (naš robot Zdenko i karlovački robotičari) da se vidimo u subotu u OŠ Turanj.

Pretraži

Back to Top