Dodjela nagrada i zatvaranje 50. PIF-a

Kultura Komentari isključeni za Dodjela nagrada i zatvaranje 50. PIF-a 23

Guilliu Settimu za animaciju u predstavi „Male priče o nestašnoj Sonji“ prema motivima ruske priče Andreja Usačeva Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac

Nagrada za režiju:

Ljudmili Fedorovoj za predstave: „Male priče o nestašnoj Sonji“ po motivima ruske priče Andreja Usačeva Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac i Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar

Svečana dodjela nagrada 50. PIF-a održana je 22. rujna 2017. na Sceni Travno. Na početku ceremonije, prisutnima se obratio ravnatelj Kulturnog centra Travno zahvalivši se vjernoj publici ovogodišnjeg festivala, svim suradnicima i organizatorima PIF-a, pokroviteljima i sponzorima, te Međunarodno stručnom žiriju odnosno Dječjem žiriju koji su revno pratili sve predstave iz službene konkurencije festivala.

Predsjednica Međunarodnog stručnog žirija prof.dr.sc. Antonija Bogner Šaban, istaknula je da je glavno polazište prilikom ocjenjivanja predstava bilo traženje onoga temeljnog, lijepog i odgovarajućeg u suodnosu partnera, lutke, sklada boje i rječitosti, glazbe i svjetlosnih efekata. Posebno se dotakla i tema ovogodišnjih lutkarskih predstava koje progovaraju o humanosti, odrastanju i teškim životnim trenutcima, a koje su djeci i publici općenito, prenijele jednu lijepu i iskrenu poruku o onom istinski važnom u ljudskom životu. Zahvalila se svojim suradnicima i gospodinu Josipu Forjanu na organizaciji koja je savršeno funkcionirala i srdačnom gostoprimstvu.

Osim Međunarodnog stručnog žirija, predstave 50. PIF-a ocjenjivao je i Dječji žiri u sastavu: Andrija Bulović, Leonarda Iva Dozan, Lara Zalar, koji su jednoglasnom odlukom proglasili predstavu „Novi šarm lutkarstva“ u izvedbi kineske kazališne trupe Guangxi, za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala.

Glavnu nagradu „Milan Čečuk“ za najbolju predstavu u cjelini, Međunarodni stručni žiri u sastavu: Antonija Bogner-Šaban (republika Hrvatska), Milena Dundov (Republika Hrvatska), Maria Kecskesova (Slovačka Republika), Emilija Mrdaković (Republika Srbija), Ivan Raykov (Republika Bugarska), dodijelio je Kazalištu lutaka Zadar, za predstavu „Karlson s krova“.

Nagrada „Tibor Sekelj“ za predstavu sa najhumanijom porukom, pripala je Gradskom kazalištu lutaka Split, za predstavu „Som na cilome svitu“.

Ove godine je dodijeljena i Posebna nagrada Stručnog žirija predstavi „Negdje drugdje“, Kazališta lutaka Ljubljana, za veoma uspješnu kombinaciju lutkarskog načina mišljenja i suvremene tehnologije u realizaciji teme.

Ostale nagrade:

Nagrada za režiju:

Ljudmili Fedorovoj za predstave: Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar i „Male priče o nestašnoj Sonji“ po motivima ruske priče Andreja Usočeva Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac.

Nagrada za scenografiju:

Aleni Pavlović u predstavi GKL Split „Som na cilome svitu“ Olje Ivaničević Savičević.

Nagrada za kreaciju lutaka:

Mariji Klochevoj u predstavi Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar.

Nagrada za glazbu:

Tomislavu Peharu u predstavi Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar.

Nagrada za koreografiju:

Predstavi „Novi šarm lutkarstva“ Lutkaske grupe Guangxi, NR Kina.

Nagrada za umjetničko oblikovanje svjetla:

Lucijan Roki u predstavi „Som na cilome svitu“ GKL Split.

Nagrada za animaciju:

Iana Mikhailova, Ekaterina Maletina, Tatiana Smetanina za kolektivnu animaciju u predstavi „Djevojčica iz Lenjingrada“ Denisa Shardina, Alexeya Shishova i Borisa Konstantinova

Zlatku Viciću za animaciju ovčice u predstavi „Wanda lavanda“ GKL Rijeka

Anđeli Ćurković Petrović za animaciju Mališe u predstavi Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar.

Dominiku Karakašiću za animaciju Karlsona u predstavi Astrid Lindgren „Karlson s krova“ KL Zadar.

Eric Bassu za animaciju u autorskoj predstavi „Jesenski portreti“ Kazališta „Sandgass“ iz SAD.

Guilliu Settimu za animaciju u predstavi „Male priče o nestašnoj Sonji“ prema motivima ruske priče Andreja Usočeva Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac

Lutkarska grupa Guangxi, NR Kina za kolektivnu animaciju u predstavi „Novi šarm lutkarstva“

 

Pretraži

Back to Top