Domaće blues snage na Century of Blues festivalu

Glazba Komentari isključeni za Domaće blues snage na Century of Blues festivalu 12

Najdugovječniji festival blues glazbe u Hrvatskoj, Century of Blues, održava se 11.-tu godinu zaredom u zagrebačkom B.P. Clubu.


U prvom tjednu ovogodišnjeg izdanja predstavila su se tri glazbena sastava: Vorih Blues Band, Ian Siegal & Mike Sponza Blues Band te Dana Gillespie & Joachim Palden Duo. Odličnu posjećenost festivala opravdala je vrhunska svirka. Fantastična interakcija glazbenika i publike specifična je za manje klubove, a B.P. se pokazao kao pravo mjesto za to.
Nakon nedjeljne stanke ulazimo u drugi dio festivala koji će predstaviti hrvatske izvođače koji su imali hrabrosti i volje sudjelovati na 2nd Croatian Blues Challenge-u. Prvo će nastupiti ekipa iz Splita: u ponedjeljak Harpoon Blues Band, a u utorak Steve Wolfman Band.
Harpooni žare i pale klubovima diljem Lijepe naše, a poznati su po suradnji s britanskim blues glazbenikom Carlom Reuterom.
Steve Wolfman Band čine iskusni glazbenici iz nekoliko poznatih pop-rock bandova, a prošle su godine objavili blues album prvijenac „Na pola puta između stvarnog i sanjanog“. U srijedu svira mladi zagrebački trio The Bullfrogs, a u četvrtak iskusni Robert Johnson’s Backbone, sastav koji će Hrvatske Blues Snage predstavljati na 27. International Blues Challenge-u u Memphisu (1.-5.02.2011.).
Nakon domaćih blues snaga slijede ponovno dva strana izvođača: u petak imamo večer posvećenu Ray Charlesu čiji repertoar izvodi Uroš Perić uz Bluenote Quartet and The Pearlettes iz Slovenije, dok 11. Century of Blues festival u subotu zatvara talijanski sastav Doctor Love Blues Band kojeg vodi izvanredni usni harmonikaš Paolo Mizzau.
PROGRAM 2. DJELA CENTURY OF BLUES FESTIVALA 2011.
17. 01. ponedjeljak – Harpoon Blues Band
18. 01. utorak – Steve Wolfman Band
19. 01. srijeda – The Bullfrogs
20. 01. četvrtak – Robert Johnson’s Backbone
Hrvatski predstavnici na 27th International Blues Challenge, Memphis, TN, USA
21. 01. petak – Uroš Perić – Tribute to Ray Charles
22. 01. subota – Doctor Love Blues Band
Svi koncerti počinju u 21 sat.
Pogledajte i poslušajte:

Robert Johnson’s Backbone
http://www.youtube.com/watch?v=gLH6AjVAzMw&feature=related
Uroš Perić – http://www.youtube.com/watch?v=FjxqBtjgByE

http://www.stevewolfmanband.com/video-spot

Pretraži

Back to Top