Drvena kuća – pravi izbor za odmor ili življenje

Dom, Gradnja Komentari isključeni za Drvena kuća – pravi izbor za odmor ili življenje 11

Većina ljudi želi drvenu vikend kuću na nekom proplanku, uz rijeku ili na nekom drugom idiličnom mjestu daleko od civilizacije i svakodnevnog stresa. Najčešće se drvene kuće grade kao kuće za odmor, ali neki sagrade takvu kuću i za život.


Drvo je savršen građevni materijal u prirodnom smislu, propusno je i diše te osigurava povoljnu vlažnost i toplinu. Drvo sprječava statički elektricitet i kolanje prašine po prostorijama, a zvučno toplinska izolacija drvenog objekta ne zaostaje za drugim materijalima i termoizolacijskim karakteristikama drugih objekata. Drvene su kuće prostori u kojima vlada kisik i povoljne su posebice za osobe koje imaju problema s dišnim putevima. Drvo je tradicionalan materijal, a zadovoljava energetske, ekološke, sigurnosne i druge zahtjeve modernog čovjeka.
Navest ćemo još nekoliko prednosti drvene kuće:
Ekološka, zdrava kuća – izrađena je iz prirodnih materijala pa je ugodna, topla i neškodljiva vašem zdravlju.
Brza izvedba i useljenje – od nacrta do useljenja proći će puno manje vremena, no kod ostalih vrsta gradnje.
Izrada po mjeri – drvena kuća može biti projektirana samo za vas, za vaše želje i potrebe.
Čista gradnja – u proizvodnim halama se izrađuju gotovi elementi, koji se montiraju na vašem zemljištu uz minimalnu buku i prašinu.
Kvaliteta i trajnost drvenih kuća – u gotovo svim krajevima Hrvatske postoje stare drvene kuće koje nam potvrđuju da pravilnim održavanjem vijek drvene kuće može biti stoljetan.
Živjeti u drvenoj kući znači živjeti u potpuno ugodnom i zdravom okruženju koje ne proizvodi štetna zračenja i koje je u psihološkom smislu, topao i mogli bismo reći antistresan prostor, ima odličnu akustiku i daje bolju kvalitetu života.

Takav prostor ponovno postaje zanimljiv ljudima koji žive u gradovima i koji bi rado svijet betona zamijenili svijetom prirode i mirnijega okruženja.
Više informacija: Kurija, Banija bb, 47000 Karlovac, Tel.: 047/ 613 006, fax: 047/ 613 001, Mob: 098/ 212 713, www.kurija.com, e-mail: [email protected]

Drvena kuća – pravi izbor za odmor ili življenje

Gradnja Komentari isključeni za Drvena kuća – pravi izbor za odmor ili življenje 0

Drvo je tradicionalan materijal, a zadovoljava energetske, ekološke, sigurnosne i druge zahtjeve modernog čovjeka.

(više…)

Pretraži

Back to Top