Dubioza zapalila aquarius!

Glazba Komentari isključeni za Dubioza zapalila aquarius! 11

Dubioza kolektiv nakon četiri mjeseca opet su nastupili u Zagrebu, ali ovoga puta, na sreću poklonika, na samostalnom koncertu u Aquariusu rasprodanom u iznimno kratkom periodu, zbog čega je, kao što znaju fanatici koji su pohodili koncert sinoć, pridodan raniji koncert.


Na iznenađenje domaće publike, niz tradicionalnog kašnjenja bendova Dubioza kolektiv prekinula je počevši na vrijeme, zbog čega je Jarun već oko okrugla 22 sata vibrirao pod početnim anglofonim repertoarom koji je zaorio i zavibrirao do zvona crkve na Staglišću, premda jata labudova ipak nije omeo u meditaciji na cičoj zimi.

Klasična set-lista sastavljena od fragmenata cjelokupnoga opusa među hrvatskom je publikom itekako poznat materijal, pa se uz protok iznimno ‘dubiozne’ 2010. godine gradivo itekako utvrdilo i riječi se besprijekorno znaju, posebice s posljednja dva albuma na ‘našem’ (odaberi točan jezik).

Očekivanu histeriju je izazvao aktualni "Walter", završen ironičnim stihom: "Vratit će se Ivo, jebat će vam mater" (nadajmo se da ovo proročanstvo neće biti ispunjeno, premda smo odavno najebali), jednako socio-politička "Firma Illegal" ili najavni singl "Vidi, vidi, vidi" albuma "5 do 12" gdje nas je u predrefrenu ugodno iznenadila pojava Saše Lošića – Loše, skrivenog iza sunčanih naočala.

Međutim, iako su "Marijuana" i "Blam" eksplozivni ziceri kojima DK opčinjava sve brojnije podanike, po prvi se puta, prema našim sazanjima i svjedočenjima, kulminacija zbila na "Bring the System Down" – elaboriranoj maksimi ovog benda na koju se doista može svesti njihov zarazni narativ. Upravo je tijekom ove pjesme nastao kaos u prvim redovima gdje je poganje bilo neizbježno, što bi dosad trebalo svim milim dušicama (ne nužno onim nježnijeg spola) biti jasno, pa ako se već protive divljanju znojnih, pripitih i robusnih muškaraca, neka se povuku pokoji red unatrag i promatraju cirkus.

Odličan set začinjen spontanom i kvalitetnom komunikacijom s publikom nadograđen je žustro zahtijevanim bisom gdje je publika dobila svoju "Domaćicu" i porciju "Balkan Funka". Ipak, hrvatski su apetiti veliki, pa su potraživanja nastavila i nakon trodijelnog seta kada se klicalo ime sarajevskog mitskog junaka i Dubioza se vratila na svoj tron po drugi put, što inače nećemo kod njih vidjeti nakon "Balkan Funka" i dobro poznatog kolektivnog fotkanja, i ponovno izvela "Waltera".

Nitko se reprizi nije protivio, a energični se Almir poveden euforijom spustio u masu i zajednički zapjevao "Tačno je 11 sati i 55 minuta… Vratit će se Walter, jebat će vam mater…". Najzanimljiviji moment bila je činjenica da je bilo upravo toliko sati, odnosno svega par minuta do kraja fantastičnog dvosatnog seta.
Preneseno sa: www.muzika.hr (Igor ‘Yuri’ Jurilj)
U tijeku je nagradna igra u kojoj možete osvojiti CD "5 do 12".

Pretraži

Back to Top