Duet Sunnysiders pobjednik 2nd Croatian Blues Challengea

Glazba Komentari isključeni za Duet Sunnysiders pobjednik 2nd Croatian Blues Challengea 11

Zahvaljujući upornosti Hrvatskih blues snaga, zagrebački Sax! ponovo je ringu u kojem se vode borbe za naslov pobjednika 2nd Croatian Blues Challengea. Vještine su se odmjeravale u kategoriji solo/duo.


Za nastup na 27. International Blues Challengeu koji će se od 1. do 5. veljače 2011. održati u Memphisu, gradu koji je zaljuljao kolijevku bluesa i u kojem je prvi puta zatreštao rock, natjecalo se šest izvođača. Zahtjevnu publiku i žiri u sastavu: Siniša Bizović (izvršni tajnik Hrvatskih blues snaga i vlasnik diskografske kuće Spona) i dva izletnika u Memphis iz prethodnih godina – Tomislav Goluban i Ivan Vragolovich, uz stroga američka pravila natjecanja, pokušavali su osvojiti trojica solista i tri glazbena para.
Neven Dužević (klavir, vokal), Djaba Du Baraba aka Dubravko Zlomislić (gitara, vokal) i mladi kantautor Ivan Škrabe (gitara, usna harmonika, vokal) odlučili su svoju prilku tražiti sami, dok su zajedno jači bili Bobo Knežević (vokal, gitara) i Davor Masle (gitara, usna harmonika, drombulje, udaraljke) kao Printemps, ete, automne, hiver, duo du blues, zatim Boris Hrepić (gitara, ukulele, usna harmonika, vokal) i Antonija Vrgoč (vokal, def, gitara, stomp-box) kao Sunnysiders i konačno Damir Horvatiček (gitara, vokal) i Dalibor Skeledžija (gitara, usna harmonika, vokal) u formi Two For Blues.
Neki su se borili glazbenom autentičnošću, neki pokušajima da u svojih dvadeset minuta stagea tematski zahvate bit bluesa i prenesu publici emociju iz koje je taj glazbeni pravac nastao, a nekima je tajno oružje bio šarm i čarobna sposobnost da ozare i angažiraju svoje slušatelje.
Pobjednik 2nd Croatian Blues Challengea, koji će predstavljati hrvatske boje u Memphisu sljedeće godine u solo/duo kategoriji je duet Sunnysiders. Osim karte za rodnu grudu bluesa, pobjednika zapada čast da nastupi kao predizvođač jednom od vodećih svjetskih blues dua kojeg čine američki usnoharmonikaš Joe Filisko i gitarist Eric Noden, a koji će 8. studenog nastupiti u zagrebačkom BP Clubu.
Natjecateljski duh u Sax!-u će se zadržati još do sljedećeg utorka, 9. studenog, kada će se borba za Memphis voditi u kategoriji bendova. Svoju priliku tražit će devet sastava, a dok će čekati na let preko bare, pobjednici će imati priliku nastupiti ispred Erica Sardinasa, 12. studenog u zagrebačkom Boogaloou.

Pretraži

Back to Top