East Rodeo u Teatru &TD, 28. siječnja

Glazba Komentari isključeni za East Rodeo u Teatru &TD, 28. siječnja 20

Dođite na promociju novog albuma East Rodea! Album “Morning Cluster” (izdavač Menart) ugostio je izuzetne glazbenike poput Marca Ribota (John Zorn, Tom Waits, Lounge Lizards…), Grega Cohena (John Zorn, Lou Reed, Tom Waits, Laurie Anderson) i Warrena Ellisa (Grinderman, Nick Cave and the Bad Seeds, Dirty Three). Artwork je radio Danijel Žeželj.


East Rodeo je nastao 2002. pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem soptsvenog zvukovnog ekvilibrija i daljnim propitivanjem istog.

Nakon samoobjavljenog debija "Kolo" (2004.) koji je predstavljen uživo na nacionalnom talijanskom radiju RAI 3 u prestižnom glazbenom programu "La Stanza della musica" i s novim članovima u postavi grupa East Rodeo je 2008. godine u Puli snimila drugi album pod nazivom "Dear Violence", objavljen 2009. (Kapa records/Trovarobato). Početak 2011. nam donosi i novi, već spomenuti, album "Morning Cluster".

Idejni pokretači, autori tekstova i melodija East Rodea su braća Alen i Nenad Sinkauz (Pula), udruženi s Federicom Scettrijem (Rim) na bubnjevima i Alfonsom Santimoneom (Ferrara) na klavijaturama i live electronicsu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn mogu se kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 35kn. Koncert počinje u 21 i 30.

EAST RODEO (Hrvatska / Italija) – www.myspace.com/eastrodeo

Pretraži

Back to Top