Easy Star All – Stars nakon pet godina ponovno u Hrvatskoj

Glazba Komentari isključeni za Easy Star All – Stars nakon pet godina ponovno u Hrvatskoj 6

Bend čiji je uspješni spoj reggaea, rocka i duba prije 8 godina zarazio svjetsku javnost, po drugi puta dolazi u Hrvatsku! Inspirirani propulzivnom dub step scenom i dub vizionarima kao što su Adrian Sherwood i Mad Professor, Easy Star All Stars napravili su kompilaciju remixeva njihovog, toliko hvaljenog albuma, Dub Side of The Moon.


Dubber Side of the Moon naziv je tog novog diskografskog izdanja zbog kojeg su Easy Star All-Stars opet na turneji i zbog kojeg ćemo ih gledati uživo, 17. veljače u zagrebačkom Aquariusu. U 2009. godini nastupili su više od 125 puta u 25 zemalja što ih je lansiralo u sam vrh svjetske reggae scene.

Album koji je 2003. godine „spojio“ obožavatelje Pink Floyda sa sljedbenicima dub – reggaea, Dub Side of the Moon, prije pet godina okupio je brojnu publiku u klubu Aquarius.
Nakon zagrebačkog koncerta Easy Star All – Stars izdali su album Radiodread i Easy Star’s Lonely Hearts Dub Band čime su postali jedni od najistaknutijih svjetskih reggae predstavnika zadnjeg desetljeća. Zato je njihov nastup početkom sljedeće godine rezerviran baš za Aquarius, kako bi se ponovila odlična atmosfera s njihovog prvog hrvatskog koncerta.

Dub side of the Moon prodan je u više od 300,000 primjeraka i može se pohvaliti činjenicom da od te godine i dalje ustraje na Billboardovoj reggae ljestvici. Poznati časopis MOJO proglasio je Dub Side drugim najboljim cover albumom u povijesti zbog čega status Easy Star All – Starsa postaje apsolutno neupitan.
Radiodread , izdanje obrada Radioheada, držao je svoje mjesto na Billboardovoj ljestvici čak dvije godine. Jednom cover bandu sigurno je najveći kompliment kad ga priznaju izvođači čije pjesme izvode a taj se uspješan spoj dogodio između Easy Star All-Stars i Radioheada.

Uslijed velikog interesa i sve većeg broja sljedbenika, logičan potez bio je doživjeti Easy Stars All – Stars po drugi puta! Zato će ulaznice za ovaj dugoočekivani koncert krenuti u prodaju već krajem prosinca po promotivnoj cijeni od 100 kn, a takva će cijena biti sve do 15. siječnja. Nakon tog datuma pretprodajna cijena iznosit će 120 kn a na dan koncerta 140 kn.

Poslušajte: Easy Star All-Stars – Money
http://www.youtube.com/watch?v=i_aYli_1iqs&feature=related

Easy Star All-Stars – With a Little Help From My Friends (feat. Luciano)

http://www.youtube.com/watch?v=d6i5TPBz9Cg&feature=related

Pretraži

Back to Top