EE info ured Karlovačke županije

Dom Komentari isključeni za EE info ured Karlovačke županije 12

Otvoren EE Info ured na adresi Trg Josipa Broza 2, Karlovac.

Ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac i predstavnik Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i ujedno voditelj projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu Vladimir Kalinski predali su Ivanu Vučiću, županu Karlovačke županije Energetsku povelju.
Riječ je o dokumentu koji je potpisalo 127 gradonačelnika i 20 župana u kojem se i formalno izražava spremnost i preuzima obveza promoviranja projekata energetske učinkovitosti, ulaganja u obnovljive izvore energije i gospodarenja energijom, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Ravnatelj Domac istaknuo je Karlovačku županiju kao do sad vodeću po već realiziranim projektima poticaja instaliranja obnovljivih izvora energije, a Vladimir Kalinski kazao je kako je zajednički pilot projekt UNDP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim je 2006. godine osnovan u Sisku EE Info ured ubrzo donio i konkretne vrlo mjerljive energetske uštede.
Župan Vučić kazao je kako je Karlovačka županija u suradnji s Fondom tijekom 2009. godine s 40 posto, odnosno 12 000 kuna po kućanstvu, sufinancirala instaliranje 48 solarnih sustava u privatnim kućama, a za 2010. godinu najavio je nastavak sličnih poticajnih ulaganja u toplinske ovojnice-fasade, te spomenuo i razradu ideje o sufinanciranju instaliranja do sad zanemarenih sustava dizalica topline.
Nakon predaje Energetske povelje, i službeno je otvoren EE Info ured Karlovačke županije na adresi Trg Josipa Broza 2. U EE info uredu će od utorka do petka, između 10:00 i 11:00 sati, stručni suradnik REGEA-e Karlo Rajić odgovarati na sva pitanja građanstva u vezi svih dostupnih i primjenjivih mjera poboljšanja razine energetske učinkovitosti. Sve aktivnosti EE Info ureda dio su informativno-edukativne kampanje za građanstvo koja se provodi u sklopu projekta Sustavno gospodarenje energijom, o čemu je Karlovačka županija potpisala pismo namjere s UNDP Hrvatska.

Pretraži

Back to Top