EE info ured Karlovačke županije

Dom Nema komentara na EE info ured Karlovačke županije 9

Otvoren EE Info ured na adresi Trg Josipa Broza 2, Karlovac.

Ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac i predstavnik Programa Ujedinjenih naroda za razvoj i ujedno voditelj projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu Vladimir Kalinski predali su Ivanu Vučiću, županu Karlovačke županije Energetsku povelju.
Riječ je o dokumentu koji je potpisalo 127 gradonačelnika i 20 župana u kojem se i formalno izražava spremnost i preuzima obveza promoviranja projekata energetske učinkovitosti, ulaganja u obnovljive izvore energije i gospodarenja energijom, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. Ravnatelj Domac istaknuo je Karlovačku županiju kao do sad vodeću po već realiziranim projektima poticaja instaliranja obnovljivih izvora energije, a Vladimir Kalinski kazao je kako je zajednički pilot projekt UNDP-a i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim je 2006. godine osnovan u Sisku EE Info ured ubrzo donio i konkretne vrlo mjerljive energetske uštede.
Župan Vučić kazao je kako je Karlovačka županija u suradnji s Fondom tijekom 2009. godine s 40 posto, odnosno 12 000 kuna po kućanstvu, sufinancirala instaliranje 48 solarnih sustava u privatnim kućama, a za 2010. godinu najavio je nastavak sličnih poticajnih ulaganja u toplinske ovojnice-fasade, te spomenuo i razradu ideje o sufinanciranju instaliranja do sad zanemarenih sustava dizalica topline.
Nakon predaje Energetske povelje, i službeno je otvoren EE Info ured Karlovačke županije na adresi Trg Josipa Broza 2. U EE info uredu će od utorka do petka, između 10:00 i 11:00 sati, stručni suradnik REGEA-e Karlo Rajić odgovarati na sva pitanja građanstva u vezi svih dostupnih i primjenjivih mjera poboljšanja razine energetske učinkovitosti. Sve aktivnosti EE Info ureda dio su informativno-edukativne kampanje za građanstvo koja se provodi u sklopu projekta Sustavno gospodarenje energijom, o čemu je Karlovačka županija potpisala pismo namjere s UNDP Hrvatska.

Leave a comment

Pretraži

Back to Top