Eric Sardinas u Boogaloo, 12.11.2010.

Glazba Komentari isključeni za Eric Sardinas u Boogaloo, 12.11.2010. 11

Svi koji su ikada doživjeli koncertni nastup Erica Sardinasa znaju da to ne mogu opisati riječima već samo preporučiti ostalima – dođite i uvjerite se.


Možda najbliže opisivanju Sardinas showa stigao je poznati hrvatski rock kritičar Aleksandar Dragaš u svojoj tvrdnji – «Ako je legendarni bluesman Robert Johnson, prema mitološkoj predaji, na raskršću prodao dušu vragu za vještinu sviranja gitare, onda je sasvim moguće da je sam đavo odlučio Johnsonovu dušu udahnuti u tijelo Erica Sardinasa. Ako treba tražiti najatraktivnijeg blues izvođača današnjice, onda je to Sardinas. Kako svirkom, tako i izgledom.» Eric dolazi u Zagreb u klub Boogaloo u petak 12.11. da još jednom Zagrebu priredi svoj spektakularni show.
Eric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja. On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil. Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta sa fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni. Nije naodmet spomenuti i njegovu vizualnu pojavu zbog koje prve redove na koncertima ispunjavaju mlade dame.
Ovaj momak prošao je sve, od sviranja akustične gitare po ulicama širom Amerike, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 4 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaia i Johnny Wintera te jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima. Usporedbe sa legendarnim Jonnhy Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimi Hendrixom samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima "Treat Me Right", "Devil’s Train" i "Black Pearls" koje snima uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja.
Ulaznice za koncert Erica Sardinasa možete naći u pretprodaji po cijeni od 120 kuna na slijedećim pretprodajnim mjestima:
Boogaloo klub – Vukovarska 68,
CD shop Dancing Bear – Gundulićeva 7,
Integral – Pothodnik,
CD shop FreeBird – Tratinska 50,
Music centar – Zagorska 60,
Nova Glazbala – Hondlova 2,
Mega Muzika – Vlaška 48,
Planet Music – Ilica 47,
Gitarski centar – Ilica 89,
TMS music shop – Jurja Žerjavića 7
i na svim prodajnim mjestima u sistemu eventima www.eventim.hr
Ukoliko se ulaznice ne prodaju u pretprodaji na ulazu će stajati 140 kuna.

Pretraži

Back to Top