Fiksni telefoni se vraćaju u modu

HI tech Komentari isključeni za Fiksni telefoni se vraćaju u modu 14

U odnosu na prošlu godinu, u prva tri mjeseca u fiksnim mrežama zabilježen je porast utrošenih minuta od 0,8 posto, a u mobilnim mrežama pad potrošnje minuta od 1,9 posto. Manje je poslano SMS i MMS poruka.

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da je u prva tri mjeseca ove godine u nepokretnim mrežama ukupno utrošeno 1,37 milijardi minuta, od čega većina ili 1,31 milijarda u unutarnjem prometu. U odnosu na isto promatrano razdoblje u 2009., u tom segmentu je zabilježen porast od 2,1 posto.

U međunarodnom se prometu, pak, u prva tri mjeseca ove godine nastavio pad utrošenih fiksnih minuta za 21,1 posto, na 57 milijuna minuta.

U usporedbi sa zadnja tri mjeseca 2009., za 1,6 posto zabilježen je porast ukupne potrošnje minuta u nepokretnim mrežama u prvom tromjesečju ove godine.

Mobilni operateri, pak, ostvarili su manji promet u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima koje je objavio DZS, a prenosi Hina, pokretne mreže u prvom tromjesječju s 1,38 milijardi utrošenih minuta bilježe pad od 1,9 posto. Od toga je najviše ili 1,36 milijardi mobilnih minuta utrošeno u unutarnjem prometu, što je također pad za 1,4 posto. I u međunarodnom je prometu utrošeno 25 posto manje tih minuta ili 18 milijuna.

SMS-ova manje za 18,4 posto

U usporedbi s četvrtim tromjesečjem prošle godine, pad ukupno utrošenih minuta u mobilnim mrežama u prvom ovogodišnjem tromjesečju je i nešto veći, 8,4 posto.
U usporedni s prva tri mjeseca 2009., ove je godine u tom razdoblju poslano manje i SMS i MMS poruka. SMS-ova je bilo 752 milijuna ili 18,4 posto manje, a MMS-ova 5,13 milijuna ili 11,4 posto manje.

Pretraži

Back to Top