Filmska subota u Zorin domu

Događanja, Kultura Komentari isključeni za Filmska subota u Zorin domu 29

Kinoklub Karlovac i Gradsko kazalište Zorin dom u subotu 10.10. organiziraju Kino u kazalištu. Ove subote na programu su ujutro u 11:00 sati animirani film za djecu “Žabac Regi” te u 18:00 i 20:30 sati hrvatski igrani film “Zvizdan”.

“Žabac Regi” je animirani film o žapcu s krizom identiteta. Za razliku od svojih prijatelja, boji se vode i ne voli skakati. Osjeća se neshvaćenim i prepun je pitanja, stoga sa svojom najboljom prijateljicom, letećom vjevericom kreće u potragu za smislom života. Fantastično putovanje odvest će ih u prašume Amazone gdje će upoznati vrlo zanimljive likove. Nakon što ga slučajno hipnotiziraju postavlja se pitanje je li Regi začarani princ zarobljen u tijelu žapca ili samo zbunjeni i neobični stanovnik džungle?

“Zvizdan”, najnoviji uradak Dalibora Matanića, govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.
Prije samo nekoliko dana, “Zvizdan” je osvojio Grand Prix u Francuskoj na međunarodnom festivalu War on Screen u Châlons-en-Champagne te je to dvanaesta nagrada u nizu priznanja koje je osvojio proteklih mjeseci. Festivalski život filma trenutno je u punom zamahu – nakon što je bio prikazan na 15 festivala, uz sjajne reakcije publike, struke i kritike, slijedi niz od zasada više od 30 potvrđenih festivala na kojima će se predstaviti u narednim mjesecima, a u međuvremenu je i na repertoaru hrvatskih kina.
Ulaznice po cijeni od 25 kn za Žapca Regija te 30 kn za Zvizdana mogu se od utorka 6.10. kupiti na blagajni Gradskog kazališta Zorin dom za vrijeme njezina redovnog radnog vremena te u subotu sat vremena uoči projekcija i za vrijeme trajanja ranijih projekcija.

Pretraži

Back to Top