Fine ogulinske pastrve iz Vitunjčice

Hrana Komentari isključeni za Fine ogulinske pastrve iz Vitunjčice 22

Na portalu promoizlog.net u suradnji sa gospođom Boženom Regvart Muić svaki tjedan objavljujemo recepte Karlovačke županije kako bi ta jela postala još poznatija.


Božena Regvart Muić voli kuhanje i ne smatra ga zanatom nego umjetnošću. Objavila je velik broj knjiga recepata: Lovačka gozba, Dani gljiva, Palačinke – delikatese iz tavice, Masline, Gljive – gurmanaska poslastica, Janjetina na 60 načina, Čarobna piletina, Fina jela dubovačke vlastele i puka.
„Mi se možemo pohvaliti sa fenomenalnim Tounjskim sirom, svim vrstama riječnih riba, jelima divljači i gljivama kojima obiluju šume Korduna i Gorskog kotara te janjetine i krumpira iz Like jer naša je županija na raskršću nizinske i planinske Hrvatske, a vrhunska gastornomija ostala je nekako zapostavljena i malo se zna o jelima našeg područja. Pokušat ću vas upoznati sa 100 najboljih gastronomskih delicija Karlovačke županije.“
Vaša Božena Regvart Muić
Fine ogulinske pastrve iz Vitunjčice
Potrebno: 4 veće pastrve, malo mlijeka, brašno, 4 dag maslaca, 2 žlice ulja, sol, papar, 4 dag maslaca, 2 žlice mrvica, 4 češnja češnjaka, 1 veliku žlicu nasjeckanog lišća peršina.
Priprema: dobro oprane pastrve obrišite, namočite ih u mlijeko, pa onda uvaljajte u brašno pa ih ispecite sa obje strane na mješavini ulja i maslaca.
Kad su pečene izvadite ih na topao oval. U tavici ugrijte maslac, mrvice i češnjak pa prelijte preko pastrva i posipajte peršinom.
Dobar tek!
Pripremajte jela, šaljite nam fotografije, mi ćemo ih objaviti, a najbolje i nagraditi. Mail za fotografije: [email protected]
Info o Vitunjčici
Vitunjčica je riječica koja izvire podno Kleka u selu Vitunj ispod ruševina istoimenog Frankopanskog grada, a nakon četiri kilometra toka ulijeva se u Gornju Dobru pored sela Turkovići. Cijeli tok Vitunjčice je u prekrasnom prirodnom ambijentu livada, polja i šuma nad kojima dominira Klek, kolijevka hrvatskog planinarstva.Vitunjčica je voda potočne i kalifornijske pastrve a samo u donjem dijelu kod sastavka s Dobrom i lipljana.
Slika- Ribič s pastrvom ulovljenom na Vitunjčici (izvor: www.ogulin.hr)

Pretraži

Back to Top