Flammifer – najoptimalnija rješenja nadogradnje za svakog kupca

Auto moto, Gradnja Komentari isključeni za Flammifer – najoptimalnija rješenja nadogradnje za svakog kupca 33

Dvadeset godina postojanja sigurno je dokaz naše kvalitete i našeg predanog truda.


Tvrtka Flammifer d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1993. godine sa sjedištem u Ozlju. S dipl.ing. strojarstva Goranom Žugecom direktorom Flammifera d.o.o. porazgovarali smo o proizvodnom asortimanu i djelatnostima tvrtke kao i razvojnim planovima.

• Gospodine Žugec možete li ukratko predstaviti tvrtku Flammifer, kako je organizirana i koje su sve njezine djelatnosti?
Sa svojim temeljnim kapitalom od 32 milijuna kuna tvrtka Flammifer d.o.o. predstavlja jednog od značajnijih gospodarskih subjekata u lokalnoj zajednici. U Flammiferu je zaposleno 40-ak djelatnika. Djelatnost tvrtke mogli bi podijeliti u nekoliko segmenata: proizvodnja vatrogasnih vozila i opreme, proizvodnja komunikacijskih vozila i sustava, proizvodnja gospodarskih nadogradnji i proizvodnja metalnih konstrukcija. Dvadeset godina postojanja sigurno je dokaz naše kvalitete i našeg predanog truda. Gledano u cjelini, taj uspjeh nam predstavlja iznimno zadovoljstvo.

• Recite nam nešto više o vašim proizvodima i proizvodnim pogonima u Ozlju?
Od osnivanja 1993. godine tvrtka se pretežito bavila namjenskom proizvodnjom te se iskazala u proizvodnji pištolja i raketnih bacača i time dala značajan doprinos obrani suvereniteta RH. Od 2003. godine bavimo se proizvodnjom vatrogasnih vozila i današnje vatrogastvo RH nezamislivo je bez naše tvrtke. 2007. počeli smo proizvodnju gospodarskih nadogradnji i specijalizirali se za furgone i nadogradnje za prijevoz pića. Od ove godine u proizvodnom programu imamo i tovarne sanduke za teretna motorna vozila u različitim izvedbama.

• Što biste mogli reći o razvoju novih rješenja i primjeni novih tehnologija?
Naša tvrtka se specijalizirala za razvoj individualnih rješenja te je takav i naš pristup kupcima. Za svakog kupca pokušavamo pronaći najoptimalnija rješenja. U projektiranju koristimo suvremeni CAD software, a u proizvodnji koristimo moderne CNC strojeve. Primjenjujemo nove tehnologije kako bi što bolje obavljali zahtjeve koje nam nameće tržište i zbog obimnosti i specifičnosti posla većina naših djelatnika bila je na školovanju u inozemstvu.

• Zašto izabrati Flammifer?
Flammifer je specijaliziran u obradi metala (rezanje, savijanje, zavarivanje, bojanje) i to aluminija, inoxa i crnog čelika, imamo certifikate ISO 9001: 2008 i ISO 14001: 2004 te iskustvo kako na tržištu RH tako i na tržištu EU. Naš projektni ured može se nositi sa svim izazovima koje možete staviti pred nas.

• Što možete ponuditi poduzetnicima u građevinskom sektoru?
Poduzetnicima u građevinskom sektoru možemo ponuditi nadogradnje na teretnim motornim vozilima kao što su različite izvedbe tovarnih sanduka po potrebi opremljene utovarnim rampama. Također možemo ponuditi različite metalne konstrukcije za građevinarstvo i to od inoxa, aluminija ili crnog čelika uključujući i površinsku zaštitu u vidu lakiranja u termokomorama ili vrućeg cinčanja.

• Iza vas su brojni realizirani projekti, tko su vaši kupci?
U segmentu vatrogastva naši kupci su vatrogasne postrojbe diljem RH te u zadnje vrijeme ostvarujemo i značajne rezultate u susjednoj Federaciji BiH. U segmentu gospodarskih nadogradnji pouzdan smo dobavljač tvrtki iz koncerna Agrokor za vozila za prijevoz pića te niza tvrtki koje traže pouzdan proizvod uz dobar omjer cijene i kvalitete.

• Kakva su vam iskustva u radu na tržištu EU-a, postoje li naznake novih poslova?
Naša iskustva na tržištu EU su isključivo pozitivna te smo realizirali značajne poslove s tvrtkama iz EU i ulazak Hrvatske u EU pojednostavnio je realizaciju poslova kako za nas koji želimo nešto prodati tako i za tvrtke iz EU koje u RH žele pronaći dobavljače.

• Za kraj, možete li reći nešto više o razvojnim planovima Flammifera u budućnosti i u kojem će se smjeru odvijati razvoj tvrtke i na što ćete konkretno usmjeriti veću pažnju?
Ove godine tvrtka želi zaokružiti ponudu gospodarskih nadogradnji na način da imamo rješenja za sve zahtjeve tržišta od otvorenog tovarnog sanduka, preko sanduka s ceradom do furgona i to u segmenu od 3,5 t do 26,0 t.

S obzirom na porast tvrtki s kojima uspješno već nekoliko godina surađujemo, očekujemo da ćemo na osnovi ostvarenih pozitivnih rezultata i niza uspješnih projekata postići očekivani rast i ostvariti suradnju s još velikim brojem poslovnih subjekata kako na domaćem tako i na vanjskim tržištima.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim poslovnim partnerima i korisnicima naših proizvoda i usluga te pozivamo sve nove partnere da nam se s povjerenjem obrate.
FLAMMIFER d.o.o.
Kolodvorska bb, 47280 Ozalj
Tel.: 047/731 048, 731 088
Fax.: 047/731 008
www.flammifer.hr

Izvor: Autor:Goran Korać
PROMO Gradnja

Pretraži

Back to Top