Frak – 16 godina vama na usluzi

Dom Komentari isključeni za Frak – 16 godina vama na usluzi 39

Za njegov uspjeh zaslužni su njegovi osnivači i vlasnici bračni par Drago i Ružica Fudurić, ali i cijeli tim iskusnih i stručnih djelatnika kojih je danas 34.

Frak d.o.o. posluje već 16 godina. Počeci djelovanja tvrtke vezani su uz servis i održavanje opreme i instalacija sustava grijanja te vodovodnih instalacija. Danas je tvrtka prepoznata i po svojim dobro opremljenim prodajnim prostorima u Jelašima i Slunju gdje možete pronaći sve za grijanje kao i sve za kompletno uređenje kupaonica.
U ugodnom razgovoru gosp. Fudurić je pojasnio kako je organizirano poslovanje tvrtke, koji su trendovi u grijanju te poslovni planovi za budućnost.
PI: Poštovani gospodine Fudurić možete li nam reći nešto više o počecima tvrtke Frak d.o.o., razvoju tvrtke i stanju danas?
DF: Priča je krenula davne 1994. godina iz čiste nužnosti, zbog razloga koji su svima jasni, naime nije bilo posla u gospodarstvu te smo pokrenuli vlastiti posao. FRAK d.o.o. je od samog početka, a tako i danas u obiteljskom vlasništvu mene i moje supruge Ružice. Prve godine smo radili na adresi G. Stative 82 i imali smo tada troje zaposlenih.Velika želja za povratkom na Jelaše ostvarena je 1998. kada otvaramo i trgovinu na adresi Jelaši 28 F, gdje i danas poslujemo. Te godine radimo sa 7 zaposlenih. Osluškujući potrebe tržišta i želeći se što bolje pozicionirati u segmentu prodaje 2004. godine proširujemo prostor trgovine na respektabilnih 300 m² izložbenog prostora. 2006. godine prepoznajemo potrebe grada Slunja i okolice i u vlastitom prostoru otvaramo trgovinu gdje zapošljavamo još dva čovjeka sa tog područja. Svake smo godine rasli i danas zapošljavamo 34 djelatnika.
Osobno sam prisutan u svim segmentima poslovanja tvrtke i uglavnom vodim brigu kako bi našim kupcima bili na usluzi od ranih jutarnjih sati do kasno večernjih, odnosno od svitanja do zalaska sunca. Nastojimo u svim našim poslovima biti maksimalno odgovorni. To zaista smatram iznimno važnim u poslovanju i odnosu prema kupcima i poslovnim partnerima
Vodimo brigu o našim djelatnicima i konstantno ulažemo u edukaciju ljudi, a trenutno smo najviše pažnje usmjerili na program plinskih instalacija gdje nam sigurnost mora biti na prvom mjestu.
Asortiman i usluge koje smo nudili u početku bile su vezane uz grijanje i vodovodne instalacije.
Na temelju dugogodišnjeg iskustva u poslu s grijanjem te keramikom i opremanjem kupaonica, nastala je ideja ponuditi kupcima nešto novo i još neviđeno na našem području, a to je kompletno uređenje kupaonica i grijanja po sistemu ključ u ruke.
Naše specijalizirano i osposobljeno osoblje vodi i prati radove cijelo vrijeme, npr. jedna djelatnica je zadužena za kupaonice – preuzme kupca već kod odabira pločica i vodi posao do finalizacije, ona komunicira sa vodoinstalaterima i keramičarima i sinkronizira sve u lancu, isto tako imamo zaduženu osobu za grijanje.
U Slunju je cilj prvenstveno biti na usluzi domaćim montažerskim kućama, ali naravno i krajnjim kupcima građanima što je omogućeno na 240 m² izložbenog prostora. Prihvaćenost trgovine u Slunju je izuzetno dobra i ona konstantno radi s laganim rastom.
PI: Koje načine grijanja preferiraju vaši kupci?
DF: Na našem području i dalje dominiraju kotlovi i peći na drva iako ih u zadnje vrijeme plinifikacijom Karlovca i okolice lagano sustiže plinsko grijanje. No važno je napomenuti i svakodnevno sve veću potražnju za obnovljivim izvorima energije. Mi u našem asortimanu nudimo veliki izbor proizvoda hrvatskih proizvođača opreme koja koristi obnovljive izvore energije (drvo, pelete, sunce…)
Solarni kolektori koji služe za zagrijavanje potrošne vode u kućanstvu, a koji mogu poslužiti i kao potpora središnjem sustavu za zagrijavanje postaju sve omiljeniji i prihvatljiviji i na našem području.Trenutni hit su koltovi na pelete iz više razloga, a to je ekologija, isplativost i značajne uštede. Proizvode koje nudimo na tržištu uglavnom su oni gdje imamo educirane djelatnike i gdje možemo ponuditi kvalitetnu servisnu podršku.
PI: Često svojim kupcima nudite akcijske prodaje?
DG: Što se tiče marketinških kampanja i akcijskih prodaja uvijek se trudimo sa našim dobavljačima, najčešće proizvođačima osmisliti zanimljive prodajne akcije. Istaknuo bi tako akciju za Gorenje keramiku gdje su kupci za 1m² pločica dobivali 4 kg ljepila gratis. Isto tako izdvojio bi interesantan program plina Vaillant.
PI: Koji su planovi za budućnost?
DF: Želimo zadržati svoje djelatnike, nastaviti sa edukacijom kao i ulagati u nova znanja i nove kadrove. Cilj nam je da proizvodi koje prodajemo služe svrsi te da se od nas u svako doba može dobiti kvalitetna servisna podrška.
Izvor:Promoizlog 2009.

Pretraži

Back to Top