FRAK D.O.O. – najveći distributer peleta u Karlovačkoj županiji

Dom, Gradnja Komentari isključeni za FRAK D.O.O. – najveći distributer peleta u Karlovačkoj županiji 64

Tvrtka FRAK d.o.o. je distributer peleta hrvatskog proizvođača Moderator d.o.o. koji posjeduju ENplus normu najvišeg stupnja, A1 kvalitete (pod brojem HR002). Pelete odlikuje visoka kvaliteta, a proizvode se isključivo od domaće sirovine, i to od mješavine bukve (cca. 80%) i četinjača (20%).


Što su peleti?
Peleti su gorivo iz prešane biomase i obnovljiv su izvor energije koji smanjuje zagađenje. Dobivaju se sušenjem i prešanjem sječke i imaju jako malu količinu vode.

Zašto peleti?

1. Visoka kalorična vrijednost
Pelet je prešani drvni ostatak vlažnosti manje od 10%, za razliku od 15% nađeno u drvu starom 18 mjeseci. Zbog toga su peleti gorivo visoke kalorične vrijednosti 5.3 kW/h za razliku od 4.4 kW običnog drva.

2. Praktičnost
Automatika sagorijevanja u pećima i kotlovima na pelet stavlja pelete u isti rang sa loživnim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavanju temperaturu koju im se zada, te imaju automatsko doziranje. To im daje prednost pred grijanjem na drva ili drveni briket. Peleti sagorijevaju čišće od drva i ostavljaju mali udio pepela te ih je lakše skladištiti nego drvo.

3. Ekološki energent
Peleti su CO2 neutralni jer se kod sagorijevanja ispušta onoliko CO2 koliko je drvo iskoristilo iz atmosfere za vrijeme rasta. Kod trulenja drva se ispusti jednaka količina CO2 koliko i kod sagorijevanja peleta pa se ne ometa proces kruženja CO2 u prirodi. Pepeo kao jedini nusproizvod pri izgaranju peleta se može iskoristiti kao gnojivo.

4. Povoljna cijena
Cijena je u usporedbi sa ostalim energentima za koje postoji automatika doziranja i sagorjevanja najniža! Cijena peleta je s obzirom na naftu i plin manja te ne oscilira kao kod ostalih energenata. Cijena peleta ovisi o cijeni sirovine, a pošto drva ima dovoljno, cijena se ne bi trebala mijenjati. Drvo se nabavlja isključivo iz RH pa je time geopolitičko neovisno za razliku od nafte i plina.
U tvrtki FRAK d.o.o. je pelete moguće kupiti tijekom cijele godine. Tvrtka jamči visoku i ujednačenu kvalitetu peleta te svim svojim kupcima osigurava i besplatnu dostavu. Kroz godinu je cijena peleta najniža ljeti, dok tijekom zime kada je potražnja najveća, cijena raste.

FRAK d.o.o. – od prodaje do montaže kotlova i kamina na pelete

U svom prodajnom asortimanu tvrtka FRAK d.o.o. nudi široku lepezu kotlova, pelet setova i kamina na pelete. U ponudi se ističu proizvodi najvećeg hrvatskog proizvođača kotlova, Centrometal d.o.o. te kotlovi i kamini tvtke Thermoflux koji su namijenjeni loženju isključivo na pelete.

Već dugi niz godina tvrtka FRAK d.o.o. nudi jedinstvenu uslugu, od prodaje do montaže i servisa.
Za sve kotlove i kamine koje ima u ponudi FRAK d.o.o. osigurava servisnu podršku, a ujedno i montažu od strane educiranih i stručno osposobljenih montera vođenih inženjerima koji nadziru cjelokupni tijek ugradnje sustava grijanja.

Usluga po principu Ključ u ruke nudi klijentima mogućnost savjetovanja s inženjerom prije odabira kotla ili kamina. Uz besplatnu izradu ponuda i idejnih rješenja za sustav grijanja tvrtka FRAK d.o.o. osigurava i besplatnu dostavu opreme kupljene u njezinim prodajnim jedinicama te garanciju za izvedene radove i servisnu podršku.

O nama

Tvrtka FRAK d.o.o. osnovana je 1994. godine. Ostvareni uspjeh tvrtka duguje svojim vlasnicima i osnivačima Ružici i Dragi Fudurić te cijelom timu predanih i stručnih suradnika. Kontinuiranim ulaganjem u razvoj poslovanja i asortiman proizvoda te edukaciju i usavršavanje djelatnika tvrtka se uspjela etabilirati kao vodeća montažerska kuća na području Karlovačke županije.
Otvaranjem moderno opremljenih prodajnih salona u Karlovcu i Slunju djelovanje tvrtke je prošireno na segment maloprodaje i veleprodaje. U ponudi je veliki izbor vodovodnog materijala, sanitarija, keramike, opreme za plin, grijanje, klimatizaciju i solarno grijanje.

Tvrtka FRAK d.o.o. osigurava i kvalitetnu servisnu podršku za proizvode sljedećih proizvođača: Vaillant, Centrometal, Beretta, Nord, Viadrus, CTC i Thermoflux.

POSLOVNICA 1
Jelaši 28f, 47 000 Karlovac, tel: 047/ 641 400, fax: 047/ 641 401

POSLOVNICA 2
Donje Taborište 157/a, 47 240 Slunj, tel: 047/ 777 691, fax: 047/ 777 691

e-mail:[email protected], www.frak.hr

Pretraži

Back to Top